«Με το δεξί» μπήκε η Ντόρτμουντ στο International Champions Cup (ICC) του 2018, αφού νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, στο παιχνίδι που «άνοιξε την αυλαία» των φετινών αγώνων στο ICC. Η αναμέτρηση έλαβε χώρα στο «Soldier Field» του Σικάγο και η γερμανική ομάδα πήρε τη νίκη με το πέναλτι του Μάριο Γκέτσε στο 28ο λεπτό.

Σε αυτό το παιχνίδι ο Ριγιάντ Μαχρέζ έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Σίτι, η οποία δεν είχε στη σύνθεσή της αρκετούς παίκτες λόγω… Μουντιάλ (Γκάμπριελ Ζέσους, Σέρxιο Αγουέρο, Κάιλ Γουόκερ, Ντανίλο, Βενσάν Κομπανί, Τζον Στόουνς, Ραχίμ Στέρλινγκ, Ιλκάι Γκιντογάν, Κέβιν Ντε Μπρόινει, Φάμπιαν Ντελφ, Μπερνάρντο Σίλβα, Νταβίντ Σίλβα, Μπενζαμέν Μεντί, Φερναντίνιο, Νίκολας Οταμέντι, Έντερσον). Την ίδια στιγμή, από την Ντόρτμουντ απουσίασαν οι Ράφαελ Γκερέιρο, Σίντζι Καγκάβα, Ρόμαν Μπούρκι και οι νεοαποκτηθέντες Τόμας Ντιλέινι και Μάνουελ Ακάντζι. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι ο Τζο Χαρτ, ο οποίος αναζητά τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του μακριά από τη Μάντσεστερ Σίτι, κάθησε κάτω από τα δοκάρια των «πολιτών» στο β΄ μέρος, αντικαθιστώντας τον Κλαούντιο Μπράβο.

Το International Champions Cup του 2018 είναι η έκτη «έκδοση» μιας σειράς διεθνών φιλικών αγώνων. Το τουρνουά είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 20 Ιουλίου-12 Αυγούστου 2018, ενώ φέτος μετέχουν στο ICC 18 ομάδες που είναι οι Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ (Αγγλία), Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ, Μίλαν (Ιταλία), Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ (Γερμανία), Παρί Σεν Ζερμέν, Λιόν (Γαλλία) και Μπενφίκα (Πορτογαλία). Κάθε ομάδα θα δώσει τρία παιχνίδια στο πλαίσιο του ICC, ενώ συνολικά θα διεξαχθούν 27 αναμετρήσεις.