Τα 105 εκατ. ευρώ που μπήκαν στο ταμείο της Ρεάλ Μαδρίτης από τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους προστέθηκαν σε μία εντυπωσιακή μπάνκα, αφού η ομάδα της Μαδρίτης έχει μπει πλέον σε διαδικασία αποταμίευσης.

Στο ταμείο της Ρεάλ πέρυσι μπήκαν 80 εκατ. από την παραχώρηση του Μοράτα, 75 εκατ. το 2014 από τον Ντι Μαρία και 47 εκατ. από τον Μεσούτ Οζίλ το 2013. Η τελευταία δαπανηρή μεταγραφή της Ρεάλ ήταν το 2014 όταν έδωσε 75 εκατ. στη Μονακό για την απόκτηση του Χάμες Ροδρίγες.

Τα τελευταία χρόνια η Ρεάλ είναι η μοναδική μεγάλη ομάδα που έχει κέρδος στο ισοζύγιο εσόδων – εξόδων: έξοδα 371,25 εκατ. – έσοδα 426,85 εκατ.

Παράλληλα, υπάρχουν και ήττες στις μεταγραφικές κινήσεις. Ολοι θυμούνται το κάζο με τη μεταγραφή του Ντε Χέα που δεν έγινε επειδή πέρασαν τα χρονικά περιθώρια. Πέρυσι ο Εμπαπέ ήταν στόχος αλλά κατέληξε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το ίδιο συνέβη και πριν από δύο χρόνια, όταν ο Πογκμπά κατέληξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το βασικό είναι πως η Ρεάλ κινδυνεύει να μείνει χωρίς μεγάλα αστέρια, καθώς ο Πέρεθ δεν ξοδεύει χρήματα. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει φέτος με πρώτη κίνηση τον Τιμπό Κουρτουά.