Ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 με την Σεντ Τρούιντεντ στο τρίτο φιλικό αγώνα που έδωσε επί βελγικού εδάφους όπου συνεχίζει την προετοιμασία του.

Σκόρερ των Ερυθρολεύκων ήταν ξανά ο Γκερέρο, ο οποίος σημείωσε το 6ο τέρμα του σε πέντε φιλικά που έχει αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό.

Να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Β’ Αντιπροέδρου της ομάδας, Σωκράτη Κόκκαλη Jr.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν καλύτερα, αλλά αυτοί που άνοιξαν το σκορ ήταν οι Βέλγοι. Ο Ανδρούτσος έκανε λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής, οι παίκτες της Σεντ Τρούιντεν έκλεψαν την μπάλα, ο Ντούκενς βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Γιαννιώτη και με πλασέ έκανε το 1-0. Μετά το γκολ, οι Βέλγοι πήραν την κατοχή της μπάλας, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει προβλήματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Δεν μπορούσε να απειλήσει

Στο 15’ οι Βέλγοι απείλησαν με τον Ντε Μπρούιν, αλλά ο Γιαννιώτης αντέδρασε σωστά. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πρόβλημα στη μετάβαση του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις στα καρέ του Πιράρ. Το ασφυκτικό πρέσινγκ των Βέλγων «έκοψε» στη μέση τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να μεταφέρουν την μπάλα στα αντίπαλα καρέ κυρίως με στημένες φάσεις.

Από το 30’ και μετά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Πιράρ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Μάνος άνοιξε στον Ανδρούτσο, ο 21χρονος άσος μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πιράρ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Καμαρά να απειλήσει. Ο Αφρικανός έκανε το σουτ, αλλά ο αντίπαλος πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ. Στο 39’ ο Μάνος έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο Πιράρ είχε την απάντηση. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Σεντ Τρούιντεν να προηγείται με 1-0.

Εδειξε καλύτερο πρόσωπο

Πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Βούκοβιτς αντί του Νικολάου. Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα και στο 47’ απείλησε την εστία των Βέλγων. Ο Κούτρης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, ο Βούκοβιτς πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πιράρ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Γιαννιώτης βγήκε νικητής στο τετ α τετ που είχε με τον Σεμπάγιος και έδειξε πτυχές από το πλούσιο ταλέντο του. Στο 59’ ο Γιαννιώτης πραγματοποίησε νέα εξαιρετική απόκρουση, αυτή φορά στο σουτ του Ντε Μπρούιν. Δύο πολύ καλές επεμβάσεις από τον 25χρονο κίπερ. Στο 63’ ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο παιχνίδι τον Τσιμίκα αντί του Κούτρη και στο 76’ ο Πορτογάλος προπονητής έκανε μαζεμένες αλλαγές. Οι Λάζαρος, Φορτούνης, Γκερέρο και Μπουχαλάκης πήραν τις θέσεις των Ρομαό, Ανδρούτσου, Μάνου και Πάρντο.

Η είσοδος των τεσσάρων παικτών έκανε πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό και βελτίωσε αισθητά την εικόνα των Πειραιωτών. Στο 80’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, με τον Πιράρ να αποκρούει το σουτ του Λάζαρου. Ο Γκερέρο άνοιξε στον Ελληνα εξτρέμ, αυτός σούταρε απέναντι από τον Πιράρ, αλλά ο πορτιέρο της Σεντ Τρούιντεν απέκρουσε.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γκερέρο σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας της βέλγικης ομάδας είχε την απάντηση. Ο Ισπανός, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και πέντε λεπτά αργότερα έκανε το 1-1! Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκερέρο με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πιράρ, πετυχαίνοντας το 6ο γκολ του σε 5 φιλικά του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Μασούρας, Νικολάου (46′ Βούκοβιτς), Μιράντα, Κούτρης (63′ Τσιμίκας), Ρομαό (75′ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Ανδρούτσος (75′ Φορτούνης), Βρουσάι, Πάρντο (75′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνος (75′ Γκερέρο).

Σιντ Τρούιντεν (Μαρκ Μπρις): Πιράρ, Τομιγιάσου, ντε Νόρε, Γκαρσία Τένα, Ντε Σαρτ, Ντε Πέτερ, Μποτάκα, Ντούκενς, Μπέζους, Ντε Μπρούιν, Θεμπάγιος.