Η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους έχει δημιουργήσει ένα ντόμινο το οποίο μπορεί να παρασύρει αρκετές ομάδες. Η πρώτη ασφαλώς που θα μπει στο παιχνίδι είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θέλει να αντικαταστήσει τον 33χρονο Πορτογάλο.

Η ισπανική «As» σημειώνει ότι η Ρεάλ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάρει επιθετικό, ή θα εμπιστευτεί τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο γάλλος επιθετικός τέλειωσε πέρυσι τη σεζόν με 12 γκολ σε 47 παιχνίδια. Μία καθόλου καλή επίδοση, καθώς ο Λοπετέγκι θα χρειαστεί ασφαλώς παίκτη που θα πλησιάζει τα 50 γκολ που σημείωνε ο Ρονάλντο. Αυτή η χρονιά ήταν η χειρότερη του Μπενζεμά με τη φανέλα της Ρεάλ, από το 2009-2010, όταν μετακόμισε στη Μαδρίτη. Τότε είχε σημειώσει εννέα γκολ σε 33 ματς, ενώ η καλύτερή του αγωνιστική περίοδος ήταν το 2015-2016, όταν είχε 28 γκολ σε 36 παιχνίδια.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο Φλορεντίνο Πέρεθ μπορεί να στραφεί σε παίκτες όπως ο Εντινσον Καβάνι ή ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, παίκτες δηλαδή που μπορούν να πλησιάσουν αυτόν τον αριθμό των γκολ. Για τον Μπενζεμά πάντως έχει γραφτεί στα ιταλικά ΜΜΕ, πως ενδιαφέρεται να τον φέρει στη Νάπολι ο Κάρλο Αντσελότι με το κόστος της μεταγραφής να αγγίζει τα 45 εκατ. ευρώ.

Ρεάλ για Αζάρ

Παράλληλα, ο ισπανικός Τύπος αναφέρει και το ενδιαφέρον της Ρεάλ για τον Εντέν Αζάρ, τον οποίο λέγεται ότι η Τσέλσι έχει κοστολογήσει 220 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως προκύπτουν δυσκολίες, καθώς σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της Πρέμιερ Λιγκ, οι σύλλογοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές 48 ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, το οποίο αρχίζει στις 10 Αυγούστου. Αν φύγει λοιπόν ο Αζάρ από το Λονδίνο, θα πρέπει η Τσέλσι να έχει τη χρονική δυνατότητα να φέρει τον αντικαταστάτη του. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον τερματοφύλακα Τιμπό Κουρτουά, για τον οποίο επίσης ενδιαφέρεται η Ρεάλ, σύμφωνα πάντα με τον ισπανικό Τύπο. Στη μεταγραφή του Αζάρ συμφωνεί πάντως και ο προπονητής του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. «Θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτόν, να κάνει κάτι διαφορετικό» είπε ο ισπανός τεχνικός.

Στην Τσέλσι, η άφιξη του Μαουρίτσιο Σάρι το περασμένο Σάββατο έφερε τον Ζορζίνιο από τη Νάπολι. Ο 59χρονος Ιταλός πάντως θέλει ακόμη έναν ποδοσφαιριστή από την πρώην ομάδα του. Πρόκειται για τον Καλιντού Κουλιμπαλί, για τον οποίο ο πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιο ντε Λαουρέντις θέλει 70 εκατ. ευρω. Ο Σάρι θέλει να εκμεταλλευτεί και τη… μεταγραφή του Ρονάλντο στη Γιουβέντους, καθώς σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, με την άφιξη του Πορτογάλου στο Τορίνο μένει στον αέρα ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Η Γιουβέντους ζητά γύρω στα 50 εκατ. για τον αργεντινό επιθετικό και η Τσέλσι για να βρει τα χρήματα μπορεί να βάλει στη λίστα εξόδου τους Μοράτα, Ζιρού.

Κι αφού αναφερθήκαμε στη Γιουβέντους και τον Ρονάλντο, από τη χθεσινή φημολογία προέκυψε από ισπανικό μέσο (Libertad Digital) ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν θα μετακομίσει στο Τορίνο για να αναλάβει θέση στη Γηραιά Κυρία (σύμβουλος του αθλητικού διευθυντή Φάμιο Παρατίτσι)! Ο Ζιντάν έχει φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους, ενώ βέβαια οι σχέσεις του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι εξαιρετικές. Σημειώνουμε ότι ο Ζιντάν αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ρεάλ, ενώ απέρριψε μία χρυσή πρόταση από το Κατάρ για συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων.

Θέλει Κροάτες ο Μουρίνιο

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει βάλει στόχο παίκτες από την Κροατία, που ήταν φιναλίστ στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Πορτογάλος λοιπόν θέλει τον Ιβάν Πέρισιτς που αγωνίζεται στην Ιντερ και τον Αντε Ρέμπιτς από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Σύμφωνα μάλιστα με τη «Sun», η Γιουνάιντεντ είναι διατεθειμένη να ξοδέψει περισσότερα από 100 εκατ. για τους δύο αυτούς παίκτες.

Προς το παρόν ο Μουρίνιο άφησε να φύγει ο Ντάλεϊ Μπλιντ, ο οποίος επέστρεψε στον Αγιαξ. Μία μεταγραφή από την οποία η Γιουνάιτεντ έβαλε στο ταμείο της 20 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον Πέρισιτς, η Ιντερ δεν έχει αντίρρηση να τον δώσει, όπως επίσης και τον Καντρέβα, καθώς στόχος της είναι να χτυπήσει την πόρτα της Φιορεντίνα για τον 21χρονο Φεντερίκο Κιέσα, ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ιταλικού ποδοσφαίρου. Η Φιορεντίνα πάντως έχει ήδη απορρίψει πρόταση της Νάπολι (50 εκατ. και δύο παίκτες) για τον 21χρονο εξτρέμ.