Σάλο έχει προκαλέσει στην Κροατία ο πρωταγωνιστικός ρόλος του φιλοναζιστή τραγουδιστή Μάρκο Πέρκοβιτς Τόμπσον στην υποδοχή της κροατικής εθνικής ομάδας. Ακούστηκαν ναζιστικά τραγούδια που συνδέονται με τη φασιστική οργάνωση Ουστάσι η οποία θεωρείται υπεύθυνη για εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονίες Σέρβων, Εβραίων και Ρομά την περίοδο 1929-1945.

Στο μεταξύ, μήνυση κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προτίθεται να υποβάλει ο γάλλος βουλευτής και επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Ενωση Δημοκρατών και Ανεξαρτήτων Ζαν Κριστόφ Λαγκάρντ. Ο γάλλος πολιτικός κατηγορεί τον ηγέτη της Βενεζουέλας για υποκίνηση φυλετικού μίσους με τη δήλωσή του πως η γαλλική ομάδα μοιάζει με αφρικανική. «Νίκησε η γαλλική ομάδα, αν και μοιάζει με αφρικανική. Πραγματικά νίκησε η Αφρική, οι αφρικανοί μετανάστες που έφτασαν στη Γαλλία», δήλωσε ο Μαδούρο τη Δευτέρα και ζήτησε να μπει ένα τέλος στον ρατσισμό και στη διάκριση κατά των μεταναστών και των Αφρικανών στην Ευρώπη.

«Πρόκειται για υποκίνηση φυλετικού μίσους. Οταν έρχεσαι στη Γαλλία, πρέπει να θέλεις να είσαι Γάλλος και να μοιραστείς τις αξίες μας. Είσαι Γάλλος ό,τι χρώμα κι αν έχει το δέρμα σου, όποια κι αν είναι η θρησκεία σου, όποιοι κι αν είναι οι πρόγονοί σου», του απάντησε ο Λαγκάρντ, συμπληρώνοντας πως η μήνυση έχει συμβολικό χαρακτήρα.