Η ΑΕΚ σαφέστατα καθυστέρησε να πάρει μπροστά όσον αφορά τα μεταγραφικά της. Η ομάδα ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας χωρίς ο Μαρίνος Ουζουνίδης να έχει στη σύνθεσή του τον φορ, τον εξτρέμ, αλλά και τον χαφ που επιθυμούσε. Κάτι που αναμφίβολα δυσκόλεψε τη δουλειά του.

Ωστόσο φαίνεται πως οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν μια κι έξω. Η ΑΕΚ φέρνει στην Αθήνα σήμερα τον Μπογέ, ενώ ακολουθούν οι Αλεφ και Πόνσε. Τρεις παίκτες ικανοί να κάνουν τη διαφορά για τους Κιτρινόμαυρους, ανεβάζοντας επίπεδο την ομάδα.

Αυτό που έχει τη σημασία του στις συγκεκριμένες υποθέσεις είναι πως και οι τρεις αποτελούν επιλογές του προπονητή. Είναι δηλαδή ακριβώς οι παίκτες που ήθελε. Με τα χαρακτηριστικά που είχε ζητήσει και χωρίς αμφιβολία για το αν του… κάνουν.

Αυτό το στοιχείο μετρά πολύ, καθώς πέρυσι να θυμίσουμε πως υπήρξαν… ζητήματα πάνω σε αυτό το κομμάτι στην ΑΕΚ. Παίκτες όπως ο Τρίστασον ή και ο Μοράν ακόμα, που ήρθαν στην ομάδα χωρίς ο προπονητής να είναι σίγουρος για το τι μπορούν να δώσουν, έμειναν αναξιοποίητοι. Προσφέροντας από ελάχιστα έως καθόλου.

Φέτος αυτό το ρίσκο φαίνεται πως δεν υπάρχει. Με την ΑΕΚ να πληρώνει το τίμημα της καθυστέρησης για να αποκτήσει αυτό που επιθυμούσε εξαρχής. Στις μεταγραφές πάντα υπάρχει ρίσκο και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την επιτυχία κάποιας κίνησης. Ωστόσο, στην περίπτωση της Ενωσης φέτος, αυτό δείχνει να έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Με τον Ουζουνίδη να έχει βάλει τη σφραγίδα του στις εν λόγω κινήσεις. Εχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Σε μεγαλύτερο βαθμό θα μπορούσαμε να πούμε από ό,τι και ο προκάτοχός του. Παρότι το διάστημα που βρίσκεται στον κιτρινόμαυρο πάγκο ο έλληνας τεχνικός είναι ελάχιστο.