Σε ρυθμούς… Αργεντινής αναμένεται να «χορεύει» από τη νέα σεζόν η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ, καθώς η Ενωση είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει τόσο τον Λούκας Μπογέ από την Τορίνο όσο και τον Εζέκιελ Πόνσε της Ρόμα. Δύο Αργεντινούς με ποιότητα που ο Μαρίνος Ουζουνίδης εκτιμά ότι μπορεί να συνυπάρξουν στη γραμμή κρούσης, βγάζοντας συνεργασίες και ανεβάζοντας επίπεδο την ομάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο υποθέσεις έχουν μπει στην τελική τους ευθεία και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα. Στόχος είναι αμφότεροι να ενταχθούν το συντομότερο στις προπονήσεις της Ενωσης προκειμένου να προσαρμοστούν στα πλάνα του έλληνα τεχνικού και να είναι πανέτοιμοι για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των Κιτρινόμαυρων.

Η ΑΕΚ φιλοδοξεί να δημιουργήσει μετά από χρόνια ένα αργεντίνικο δίδυμο στην επίθεση, αντίστοιχο με εκείνο που είχαν συνθέσει οι Νάτσο Σκόκο και Ισμαέλ Μπλάνκο. Που μνημονεύονται ακόμα και σήμερα από τους φίλους της ομάδας για τις στιγμές που χάρισαν στο γήπεδο.

Τόσο ο Μπογέ όσο και ο Πόνσε αναμένεται να έρθουν στην ΑΕΚ ως δανεικοί, με την Ενωση να διατηρεί οψιόν για την αγορά τους το επόμενο καλοκαίρι. Που και για τις δύο περιπτώσεις είναι κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Δείγμα και του πόσο πιστεύουν οι ομάδες στις οποίες ανήκουν τους συγκεκριμένους παίκτες.

Προσωρινό… φρένο

Εφόσον η ΑΕΚ κλείσει αυτές τις δύο μεταγραφές και έχοντας ήδη τελειώσει και το θέμα του χαφ με την απόκτηση του Αλεφ Ντος Σάντος (που αναμένεται ακόμη και σήμερα στην Αθήνα), τότε θα μπει… φρένο στο κομμάτι της ενίσχυσης. Προκειμένου ο Μαρίνος Ουζουνίδης να δουλέψει με τους νέους παίκτες και χωρίς βιασύνη, να βγάλει τα τελικά του συμπεράσματα για τις κινήσεις που θα χρειαστούν από εκεί και έπειτα. Που δύσκολα πάντως θα είναι περισσότερες από δύο. Εκτός αν στην πορεία προκύψει ζήτημα αποχώρησης, είτε μέσω κάποιας πρότασης για έναν ποδοσφαιριστή, είτε επειδή κάποιος θα βρεθεί εκτός πλάνων του προπονητή του Δικεφάλου.

Το όνομα του Ρόμπιν Λουντ παραμένει στην ατζέντα της ΑΕΚ, ενώ δεν έχει κλείσει ακόμη οριστικά και το θέμα του Παναγιώτη Κονέ. Μιας και φαίνεται πως η μία από τις επιπλέον κινήσεις που κοιτάζει να κάνει η Ενωση στην πορεία θα αφορά τη μεσαία γραμμή.