Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε δυναμικά στο τένις υψηλού επιπέδου. Ο 31χρονος σέρβος πρωταθλητής, που ταλαιπωρήθηκε από αρκετά προβλήματα τραυματισμών τα δύο τελευταία χρόνια, κατέκτησε για τέταρτη φορά στην καριέρα του το Γουίμπλεντον επικρατώντας στον τελικό του Νοτιοαφρικανού Κέβιν Αντερσον (6-2,6-2,7-6).

Ο Τζόκοβιτς άρχισε το φημισμένο τουρνουά ως αουτσάιντερ. Για την ακρίβεια ελάχιστοι υπολόγιζαν πως θα έφτανε στην ημιτελική φάση. Κι εκεί «χτύπησε» τον Ράφα Ναδάλ σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε την παραμονή του τελικού με συνολική διάρκεια περισσότερο από πέντε ώρες. Είναι ο 13ος τίτλος Γκραν Σλαμ για τον 31χρονο Σέρβο. Ο 12ος ήταν πριν από δύο χρόνια στο Ρολάν Γκαρός. Φυσικά με τη νίκη του αυτή επιστρέφει στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης και θα έχει τη δυνατότητα να ανέβει ακόμα περισσότερες θέσεις ώς το τέλος της χρονιάς. Ο Κέβιν Αντερσον εμφανίστηκε κουρασμένος καθώς είχε προηγηθεί ο εξαντλητικός ημιτελικός με τον Τζον Ισνερ που είχε διάρκεια 6 ώρες και 36 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπέπεσε σε 32 λάθη, ενώ ο Τζόκοβιτς είχε μόνο 13.

Ηταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι για τον Τζόκοβιτς καθώς για πρώτη φορά είχε κοντά του τον πιο μικρό θαυμαστή του. Τον μικρό γιο του Στέφαν στην αγκαλιά της μητέρας του Γελένα. «Ηταν ένα φοβερό συναίσθημα. Για πρώτη φορά άκουγα κάποιον να φωνάζει «μπαμπά, μπαμπά». Ηταν ο πρώτος τελικός Γκραν Σλαμ ύστερα από δύο χρόνια και δεν θα υπήρχε καλύτερο τουρνουά γι’ αυτό από το Γουίμπλεντον», σχολίασε ο Τζόκοβιτς.

Βασίλισσα

Στο μεταξύ, η φετινή βασίλισσα στα χορτάρινα γήπεδα του Λονδίνου είναι η Αντζελίκ Κέρμπερ. Η 30χρονη Γερμανίδα νίκησε στον τελικό 6-3,6-3 την 36χρονη Σερένα Ουίλιαμς, που έκανε με τη σειρά της μία δυναμική επιστροφή, δέκα μήνες μετά τη γέννηση της κόρη της, ωστόσο δεν κατέφερε να φτάσει στον 24ο τίτλο σε Γκραν Σλαμ.

Η Κέμπερ έγινε η πρώτη Γερμανίδα που παίρνει τον δίσκο στο Γουίμπλεντον μετά το 1996 και τη Στέφι Γκραφ. «Ενα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Σερένα, είσαι μία σπουδαία γυναίκα και αθλήτρια. Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις στο επόμενο Γκραν Σλαμ», είπε η Κέρμπερ, ενώ η Σερένα απευθύνθηκε προς την εξέδρα: «Αγωνίστηκα για όλες τις μητέρες που ήρθαν εδώ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Προσπάθησα, αλλά η Αντζελίκ ήταν καταπληκτική», είπε η Αμερικανίδα.