Πολλά ελέχθησαν τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με την πιθανότητα τα παιδιά που διασώθηκαν στην Ταϊλάνδη να μετέβαιναν στη Ρωσία, ύστερα από πρόσκληση της FIFA, για τον τελικό. Τελικά, αυτό δεν συνέβη και οι λόγοι ήταν ιατρικοί. Χθες, επρόκειτο να παρακολουθήσουν τον τελικό, αλλά αποφασίστηκε να τον δουν μαγνητοσκοπημένο και όχι σε ζωντανή μετάδοση. Ο τελικός διεξήχθη στις 22.00 (ώρα Ταϊλάνδης) και αξιωματούχος του νοσοκομείου Τσιανγκ Ράι, όπου νοσηλεύονται τα 12 αγόρια, είπε «θέλουμε τα παιδιά να ξεκουραστούν και να μην κοιτούν ώρες τις οθόνες, το πιθανότερο είναι να τους δείξουμε αργότερα το ματς».

Δεν πέρασε του Κρκιτς

Ο Μπόγιαν Κρκιτς απασχόλησε σοβαρά την ΑΕΚ, αφού η Ενωση ψάχτηκε για την περίπτωσή του. Εχοντας το όνομα του σέρβου άσου ως εναλλακτική στη λίστα της, στο ενδεχόμενο που «ναυαγούσε» το θέμα του Μπογέ. Ωστόσο, μετά τις θετικές εξελίξεις με τον Αργεντινό, η υπόθεση Κρκιτς δεν προχώρησε. Κάτι που ίσως να μην ικανοποίησε και τόσο τον νέο αθλητικό διευθυντή της ΑΕΚ Βλαντίμιρ Ματιάσεβιτς, καθόσον, όπως μου λένε, και ο συμπατριώτης του της Στόουκ υπήρξε δική του πρόταση. Ο Ματιάσεβιτς την υποστήριξε και την πίστεψε πολύ. Καταπώς φαίνεται, όμως, δεν θα δει τον Κρκιτς με τα κιτρινόμαυρα, με την Ενωση να καταλήγει στον Μπογέ για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής της γραμμής. Αραγε σημαίνει κάτι όλο αυτό για την εσωτερική ιεραρχία της ΑΕΚ;

Τένις και ποδόσφαιρο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπαιζε σε φουλ ρυθμό από την αρχή και το 3-0 επί του Νοτιοαφρικανού Αντερσον στον τελικό του Γουίμπλεντον ήρθε χωρίς κόπο, με τον σέρβο τενίστα να έχει και έναν έξτρα λόγο να θέλει να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον αγώνα. Ηθελε να παρακολουθήσει τον τελικό του Μουντιάλ, όπου μάλιστα είχε εκφράσει την υποστήριξή του προς την Κροατία, με τους παίκτες του Ντάλιτς να αντεύχονται στον Νόλε για την κατάκτηση του Γουίμπλεντον.

Μένει η «πλαστογραφία»

Μετά το Αζερμπαϊτζάν και την Καραμπάγκ (εκεί θήτευσε ως δανεικός), ο Πέδρο Ενρίκε μεταπήδησε –όπως διαβάζω –σε άλλη μία ασιατική χώρα που εντάσσεται ποδοσφαιρικά στην ευρωπαϊκή ζώνη. Στην Αστανά του Καζακστάν θα βγάζει εφεξής το παντεσπάνι του ο Βραζιλιάνος, αφού ο ΠΑΟΚ είχε ξεκάθαρη διάθεση να τον ξεφορτωθεί. Οπότε φτάνει και η ώρα του απολογισμού για τον 28χρονο winger. Μπορεί να είχε 26 συμμετοχές με τη φανέλα του Δικεφάλου και να πέτυχε έξι γκολ (συν πέντε ασίστ), ωστόσο όλοι τον θυμούνται για την κεφαλιά από θέση οφσάιντ που αλλοίωσε το αποτέλεσμα στον τελικό Κυπέλλου του 2017 κόντρα στην ΑΕΚ (2-1). Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε ότι «υπέγραψε» την κούπα, αλλά λόγω του βοηθού Γιώργου Καλφόγλου (που δεν σήκωσε τη σημαία του και εν συνεχεία αποσύρθηκε από τη διαιτησία) το ματς καταχωρίζεται στις ποδοσφαιρικές «πλαστογραφίες».

Σκαλοπάτι για τη Σούπερ Λίγκα

Ενα περίεργο κοντράστ παρατηρώ με τον Αιγινιακό. Από τη μια είναι οι φάκελοι της UEFA που τον εμφανίζουν συχνά πυκνά σε φερόμενα ως «ύποπτα» παιχνίδια, χωρίς πάντως να έχει αποδειχθεί κάτι το μεμπτόν. Από την άλλη, η ομάδα της Βόρειας Πιερίας αποτελεί σκαλοπάτι για την ανέλιξη προς τη Σούπερ Λίγκα. Πιο νωπό παράδειγμα ο Σπύρος Βλάχος, ο 22χρονος στόπερ που υπέγραψε στον Απόλλωνα Σμύρνης μετά τη θητεία του στη Φούτμπολ Λιγκ με τον Αιγινιακό. Θυμίζω ακόμη ότι ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης, που αποτέλεσε αποκάλυψη του περσινού πρωταθλήματος με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, είχε ξεπηδήσει από τον ίδιο σύλλογο. Επίσης, για όσους το έχουν λησμονήσει, ο σημερινός αρχηγός του Ατρομήτου Κυριάκος Κιβρακίδης μεταγράφηκε στην ομάδα του Περιστερίου από τον Αιγινιακό το 2013. Τρία χρόνια αργότερα ο σύλλογος της Βόρειας Πιερίας έστειλε και ξένο παίκτη στη Σούπερ Λιγκ ύστερα μάλιστα από μία σεζόν στη Γ’ Εθνική! Ο Ντιντάκ Ντεβέσα πέτυχε 13 γκολ στην τρίτη κατηγορία και αποδέχτηκε ακολούθως το κάλεσμα του Πλατανιά.