Ο Χόρχε Σαμπάολι αποτελεί πλέον παρελθόν για την Εθνική Αργεντινής, καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η λύση του συμβολαίου του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία σε ό,τι αφορά την αποζημίωση που θα λάβει, το οποίο ήταν και το μεγάλο πρόβλημα έως τώρα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Αργεντινής Κλάουντιο Τάπια δεν ήθελε να συνεχίσει με τον Σαμπάολι στον πάγκο, ωστόσο δεν ήταν διατεθειμένος να του δώσει όλο το ποσό της αποζημίωσης που άγγιζε τα 8,6 εκατ. δολάρια. Επειτα από αρκετές συζητήσεις ο Τάπια πήρε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Clarin», το μήνυμα που τόσο περίμενε. Ο Σαμπάολι ενημέρωνε μέσω του δικηγόρου του πως δέχτηκε την πρόταση για αποζημίωση δύο εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αργεντινής, ο Σαμπάολι δεν είχε πλέον πολλά περιθώρια. Ηδη είχε αρνηθεί να ταξιδέψει στη Βαλένθια με την ομάδα της U20 που συμμετέχει σε ένα διεθνές τουρνουά. Κι ο ίδιος άλλωστε δεν ήθελε να παραμείνει. Λέγεται πως έχει πρόταση να αναλάβει την ομάδα της Κόστα Ρίκα.

Η ουσία είναι ότι στο Μουντιάλ της Ρωσίας η Αργεντινή με αυτόν τον πάγκο απέτυχε, καθώς αποκλείστηκε στις 16 από τη Γαλλία, ενώ θα μπορούσε να είχε εγκαταλείψει τη Ρωσία από τη φάση των ομίλων. Την έσωσε το 2-1 επί της Νιγηρίας στο τελευταίο ματς.

Παράλληλα, είναι γνωστά τα γεγονότα στη Ρωσία, καθώς είχε χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων και οι παίκτες δέχτηκαν να είναι μαζί τους επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή. Ενα ακόμα θέμα που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τα ΜΜΕ της Αργεντινής αποδεικνύει τα ζητήματα που είχε να αντιμετωπίσει στα αποδυτήρια. Ο Λιονέλ Μέσι του ζήτησε να μη χρησιμοποιεί δύο ποδοσφαιριστές και σύμφωνα με την «Clarin» αυτοί ήταν οι Φεντερίκο Φάτζιο και Τζιοβάνι Λο Σέλσο. Αυτό αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι ο Μέσι έχει τον πρώτο λόγο στα αποδυτήρια, ακόμα και για τους παίκτες που θα αγωνίζονται. Πάντως ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι ο Μέσι θα αγωνιστεί και στην επόμενη διοργάνωση που θα γίνει τον χειμώνα του 2021 στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο).

Ο επόμενος;

Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Σαμπάολι; Τα ΜΜΕ της Αργεντινής έχουν σημειώσει πως ο Τάπια θα ήθελε τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ή τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Ομως θεωρείται σίγουρο πως η Τότεναμ δεν θα δεχτεί να αποχωρήσει ο Ποτσετίνο, κάτι που αποκλείεται να συμβεί και με την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Σιμεόνε. Επίσης, ο Τάπια ξέρει πως δεν μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του τεχνικού της Ρίβερ Πλέιτ Μαρσέλο Γκαγιάρδο, καθώς δεν έχει καλές σχέσεις μαζί του. Μία περίπτωση που ίσως μπορεί να προχωρήσει είναι ο Ρικάρντο Γκαρέκα, ο οποίος οδήγησε το Περού στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Πάντως ο Τάπια υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει βιασύνη».

Δεν δίνει άδειες ο Μουρίνιο!

Ο Ζοζέ Μουρίνιο περιμένει στις 6 Αυγούστου τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ μέχρι τις τελευταίες ημέρες να εμφανιστούν στην προπόνηση. Ο Πορτογάλος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση για περισσότερες ημέρες άδεια.