Το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος γάμου», επισημοποιήθηκε το Σάββατο με την ανακοίνωση της Τσέλσι, για την πρόσληψη του Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο Ιταλός τεχνικός, που θα αντικαταστήσει στον πάγκο των «μπλε», τον συμπατριώτη του, Αντόνιο Κόντε, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Πέρυσι, ο 59χρονος Σάρι, οδήγησε την Νάπολι στην δεύτερη θέση του καμπιονάτο και σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή, είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του, που θα εργασθεί εκτός συνόρων.

Στο μεταξύ, η Τσέλσι ολοκλήρωσε και ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ιταλοβραζιλιάνου μέσου, Ζορζίνιο, από τη Νάπολι. Η διοίκηση της ομάδας του Λονδίνου συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη του ιταλικού συλλόγου, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, στα 60 εκατ. ευρώ και ο Ιταλός μεγιστάνας άναψε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της μεταγραφής.

Ο Ζορζίνιο, υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών. Την περυσινή σεζόν, είχε τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 39 παιχνίδια, ενώ συνολικά με την ιταλική ομάδα μέτρησε έξι γκολ και 14 ασίστ σε 160 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.