Ο Νοτιοαφρικανός Κέβιν Αντερσον προκρίθηκε στον τελικό του Γουίμπλεντον νικώντας στον ημιτελικό που είχε διάρκεια έξι ώρες και 36 λεπτά τον Αμερικανό Τζον Ισνερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πέμπτο σετ στο οποίο κρίθηκε το παιχνίδι τέλειωσε ύστερα από πενήντα γκέιμ! Τα σετ: 7-6, 6-7, 6-7, 4-6, 26-24! Ηταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια ημιτελικός στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Αντερσον προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Γουίμπλεντον, ενώ είναι η δεύτερηφορά που συμμετέχει σε τελικό Grand slam, μετά το US Open του 2017. Στη μάχη του τίτλου, την Κυριακή, θα αντιμετωπίσει τον δύο φορές κάτοχο του τροπαίου, Ράφα Ναδάλ ή, τον τρεις φορές νικητή, Νόβακ Τζόκοβιτς.Το θέμα είναι βέβαια σε ποια κατάσταση θα είναι καθώς και ο προημιτελικός με τον Ρότζερ Φέντερερ είχε διάρκεια τέσσερις ώρες και 14 λεπτά.

Θυμίζουμε ότι ο Ίσνερ έχει λάβει μέρος στον μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνα στην ιστορία, καθώς επικράτησε του Νικολά Μαχού με 70-68 στο πέμπτο σετ το 2010 στο Wimbledon μετά από 11 ώρες και 5 λεπτά! Τα σετ σε εκείνο το

παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν6-4 3-6 6-7, 7-6, 70-68.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος Νοτιοαφρικανός που είχε προκριθεί σε τελικό Γουίμπλεντον ήταν ο Μπράιαν Νόρτον το 1921!

Ο αγώνας του Τζόκοβιτς με τον Ναδάλ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, καθώς δεν μπορούσε να συνεχιστεί μετά τις 11 το βράδυ, τοπική ώρα. Ο Τζόκοβιτς προηγείτο στο σημείο της διακοπής με 6-4,3-6,7-6.