Η αυλαία στο Μουντιάλ της Ρωσίας πέφτει σε λίγα 24ωρα, ωστόσο ακόμα και για τις ομάδες που έχουν αποκλειστεί ο χρόνος που απομένει για τον σχεδιασμό ενόψει της επόμενης διοργάνωσης (Nations League) είναι πολύ μικρός. Ετσι, όλες οι ομοσπονδίες στην Ευρώπη φροντίζουν να τακτοποιούν τις εκκρεμότητες με κύριο μέλημα τη θέση του προπονητή. Η Πολωνία ανακοίνωσε χθες ότι τη θέση του Ανταμ Ναβάλκα θα πάρει ο Γέρζι Μπρέζεκ, ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει την ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020. Ο 47χρονος τεχνικός θα παρουσιαστεί στις 23/7 και ως ποδοσφαιριστής ήταν μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Πολωνίας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Την τελευταία αγωνιστική περίοδο εργάστηκε στη Βίσλα Πλοκ. Θυμίζουμε ότι με τον Ναβάλκα στον πάγκο η Πολωνία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, καθώς ηττήθηκε από Σενεγάλη και Κολομβία.

Πριν από λίγες ημέρες η ισπανική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι προπονητής της Εθνικής για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Λουίς Ενρίκε. Ο 48χρονος τεχνικός θα πάρει τη θέση του Γουλιέν Λοπετέγκι, ο οποίος απομακρύνθηκε από την Εθνική παραμονές του αγώνα με την Πορτογαλία, μόλις ανακοινώθηκε η συνεργασία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γιόαχιμ Λεβ παρέμεινε στην Εθνική Γερμανίας παρά την αποτυχία στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η γερμανική ομάδα αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων καθώς ηττήθηκε από Μεξικό και Νότια Κορέα, ωστόσο η ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Λεβ, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει και πάλι την ομάδα στην κορυφή.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα του προπονητή στην Αργεντινή, καθώς η ομοσπονδία δεν θέλει να συνεχίσει με τον Χόρχε Σαμπάολι, ωστόσο το μεγάλο αγκάθι είναι τα εννέα εκατ. δολάρια, ποσό με το οποίο θα πρέπει να τον αποζημιώσει. Ο Σαμπάολι προς το παρόν θα κοουτσάρει την U20 της Αργεντινής σε τουρνουά στη Βαλένθια, και τον Αύγουστο θα επαναλάβει τις συζητήσεις με την ομοσπονδία. Θυμίζουμε ότι η Αργεντινή απογοήτευσε στη Ρωσία και παραλίγο να αποκλειστεί στη φάση των ομίλων, καθώς προκρίθηκε με τη νίκη επί της Νιγηρίας. Στη φάση των 16 ηττήθηκε από τη Γαλλία 4-3 και εγκατέλειψε τη Ρωσία.

Η πρόκριση της Αγγλίας στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ύστερα από 28 χρόνια θα διατηρήσει σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο της Εθνικής, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει στο Βέλγιο και ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Η βελγική ομάδα έφτασε στην ημιτελική φάση Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1986.

Και οι σύλλογοι

Αλλαγές προπονητών έχουμε τέτοια εποχή και στους συλλόγους και χθες η Τσέλσι ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Αντόνιο Κόντε. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Μαουρίτσιο Σάρι, προπονητής τα τελευταία χρόνια στη Νάπολι. Ο Κόντε έμεινε στον πάγκο της Τσέλσι τα τελευταία δύο χρόνια, την πρώτη περίοδο κατέκτησε το πρωτάθλημα, ωστόσο πέρυσι η ομάδα είχε άσχημη πορεία, έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και η νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου δεν ήταν αρκετή για να γλιτώσει την απόλυση. Σημειώνουμε ότι έχουν ήδη γίνει αρκετές αλλαγές σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Το ντόμινο ξεκίνησε από την αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ από τον πάγκο της Αρσεναλ ύστερα από 22 χρόνια. Τη θέση του στην ομάδα του Βόρειου Λονδίνου πήρε ο Ουνάι Εμερι, που αποχώρησε από την Παρί Σεν Ζερμέν. Παράλληλα, στον πάγκο της πρωταθλήτριας Γαλλίας θα είναι από τη νέα περίοδο ο Τόμας Τούχελ. Σημειώνουμε ότι ο Νίκο Κόβατς θα είναι ο νέος προπονητής της Μπάγερν μετά την αποχώρηση του Γιουπ Χάινκες. Ο Κόβατς την τελευταία περίοδο κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, νικώντας στον τελικό την Μπάγερν.