Χορτάσαμε τόσα χρόνια με τον μικρό αδελφό του, καιρός ήταν να δούμε και τον ίδιο τον Κιθ Λάνγκφορντ στα μέρη μας: θα τον δούμε ντυμένο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αντί του Μάικ Τζέιμς και με την ταυτότητα ενός από τους μεγαλύτερους «κανονιέρηδες» που έχουν περάσει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ!

Προπομπός του 35χρονου γκαρντ και δις πρώτου σκόρερ της Ευρωλίγκας (2013-14, 2016-17) στην Ελλάδα υπήρξε ο κατά δύο έτη νεαρότερος αδελφός του, Κέβιν, ο οποίος αγωνίσθηκε στον Κολοσσό Ρόδου (2012-13), στον Πανιώνιο (2013-14), στον ΠΑΟΚ (2014-15) και στον Κόροιβο Αμαλιάδας (2017-18). Τώρα καταπώς φαίνεται ήλθε η σειρά του Κιθ, το όνομα του οποίου είχε ακουσθεί πέρυσι για τον Ολυμπιακό, αλλά έναν χρόνο αργότερα θα ντυθεί στα πράσινα.

Ο ύψους 1μ.93 αριστερόχειρας γκαρντ έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο φημισμένο Κάνσας και έπειτα από μια βραχύβια θητεία δυο αγώνων στους Σπερς και το πέρασμά του από τρεις ομάδες του NBDL, στέριωσε στην Ευρώπη, όπου έχει αγωνισθεί σε τέσσερις ιταλικές ομάδες (Κρεμόνα, Μπιέλα, Μπολόνια, Μιλάνο), σε δυο ρωσικές (Χίμκι, Καζάν) και σε δυο ισραηλινές (Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μακάμπι Ρισόν). Πέρυσι έπειτα από τρία χρόνια στην Ούνικς, μοίρασε τη σεζόν στην Κίνα και στο Ισραήλ, με προπονητή τον Σβι Σερφ, ενώ τώρα θα επιστρέψει στην Ευρωλίγκα στην οποία έχει μέσο όρο καριέρας 17,7 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ.

Βεζένκοφ για 2 χρόνια

Και ενώ ο Παναθηναϊκός αναμένεται σήμερα να κλείσει και την υπόθεση του Νίκου Παππά, στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Σάσα Βεζένκοφ για δύο χρόνια. Ακόμη, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος έκανε την πρώτη… περατζάδα του από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου υποβλήθηκε σε διάφορα τεστ. Λόγω της επιμονής του Πιέρια Χένρι να έχει δικαίωμα να φύγει μετά την πρώτη σεζόν, ο Ολυμπιακός απέσυρε το ενδιαφέρον του για τον αμερικανό γκαρντ και στρέφει αλλού την έρευνά του για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής του. Εφόσον ο Χένρι καταλήξει στην Ούνικς Καζάν, στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ο Δημήτρης Πρίφτης, δεν αποκλείεται να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό στο 3ο διεθνές τουρνουά που θα διεξαχθεί στις 21-23 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη συμμετοχή επίσης της Χάποελ Ιερουσαλήμ (με παίκτη τον γιο του προπονητή των Πειραιωτών, Ταμίρ Μπλατ) και άλλης μιας ξένης ομάδας.

Κρέμασε παπούτσια

Την ίδια στιγμή ο προ… αμνημονεύτων ετών παίκτης και ασίσταντ του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς, βρίσκεται στο Βελιγράδι με την προοπτική να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα, ενώ χθες ο άλλοτε παίκτης και αρχηγός του (2005-08) Μανώλης Παπαμακάριος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση και ανέλαβε τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή και επικεφαλής των ακαδημιών στον Ηφαιστο Λήμνου. Στην εικοσάχρονη καριέρα του ο Παπαμακάριος αγωνίσθηκε στο Περιστέρι, στον Μακεδονικό, στον Ολυμπιακό, στον Πανελλήνιο, στον Πανελευσινιακό, στον ΚΑΟ Δράμας, στον Φάρο Κερατσινίου, στον Δούκα, στον Φάρο Λάρισας και στις ισπανικές Γκιπούσκοα και Φουενλαμπράδα.