Ο Σπανούλης συνεχίζει στο λιμάνι! Η παραμονή του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη, ήταν ο διακαής πόθος των αδελφών Αγγελόπουλων, τον οποίο έκαναν πραγματικότητα προσφέροντας νέο μονοετές συμβόλαιο στον «Kill-Bill».

Ο παίκτης που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, κατακτώντας δύο «back to back» τίτλους Euroleague με την ομάδα του Πειραιά, το 2012 και το 2013, θα «κρεμάσει τα παπούτσια του», όπως ονειρευόταν στην ομάδα της καρδιάς του.

Ούτε για ένα λεπτό, δεν είχαν δεύτερες σκέψεις οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη διάρκεια του τελευταίου συμβολαίου στην καριέρα του V-Span. Απέδειξαν εμπράκτως την αναγνώριση στο πρόσωπό του. Δεν χρειάστηκε να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του συμβολαίου του για ώρα με τον παίκτη που έχει τα «κλειδιά» στα αποδυτήρια, ενός εκ των κορυφαίων ευρωπαίων γκαρντ, του οποίου η γνώμη ζητάται πάντα σε ό,τι αφορά αγωνιστικά θέματα. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι του έδωσαν ό,τι ακριβώς επιθυμούσε. Κυρίως, αντάλλαξαν απόψεις για το «χτίσιμο» του Ολυμπιακού.

Λίγο πριν τις 14:30 αφίχθη στα γραφεία της «Arcadia» ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος, κι ενώ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ήταν ηδη εκεί. Στις 15:15 έφτασε, χωρίς τον ατζέντη του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, στην πλατεία Κλαυθμώνος ο Βασίλης Σπανούλης. Αυτή ήταν η 4η επίσκεψη του Σπανούλη στα γραφεία της Arcadia από το καλοκαίρι του 2010, όταν έκανε το… πέρασμα από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Στις 18:40, μετά από 3,5 ώρες, έχοντας συζητήσει το σχεδιασμό του νέου Ολυμπιακού υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ντέιβιντ Μπλατ, Ο Βασίλης Σπανούλης βγήκε, συνοδευόμενος από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, και μαζί ανακοίνωσαν την είδηση της παραμονής του στο λιμάνι.

ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν χαρούμενος για την ανανέωση της συνεργασίας του με τους Ερυθρόλευκους:«Δεν γινόταν αλλιώς, μετά από τόσες επιτυχίες και αποτυχίες που είχαμε, είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τον αγώνα, να επανέλθουμε στην κορυφή. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους προέδρους για όλα αυτά που έχουν κάνει. Δεν υπάρχουν πολλοί πρόεδροι στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Γι’ αυτό κάνω ό,τι μπορώ για να τους το ανταποδώσω. Οι σχέσεις μας είναι οικογενειακές. Μέσα στο γήπεδο, όλοι αγωνιζόμαστε για το καλό του Ολυμπιακού. Υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, αλλά με το μπάτζετ του Ολυμπιακού, δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που να έχουν κάνει τέτοια πράγματα».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο γιατί άργησε να ολοκληρωθεί το ραντεβού: «Όπως είπα και πριν, οι σχέσεις μας έχουν ξεπεράσει το αθλητικό πλαίσιο και έχουν περάσει στο ανθρώπινο. Μιλήσαμε για αρκετά πράγματα».

Οταν ρωτήθηκε για τη διάρκεια του νέου συμβολάιου του, ο Σπανούλης απάντησε: «Δεν έχει σημασία. Όταν είσαι οικογένεια, κάθεσαι, συζητάς και τα βρίσκεις σε ένα λεπτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ανανεώσαμε και όχι η διάρκεια του συμβολαίου».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο του ξεκαθαρίζοντας: «Ο ρόλος μου πρέπει να είναι να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Όπως έκανα πάντα στην καριέρα μου, θα υπακούω τον προπονητή. Υπάρχουν κακεντρεχείς που λένε ότι κάνω εγώ κουμάντο στον Ολυμπιακό… υπάρχουν κι αυτά τα χαζά σχόλια. Ένα βήμα πίσω, ένα μπροστά, όλα θα φανούν στο γήπεδο και είναι δουλειά του προπονητή. Δεν μπορεί να λέει ο παίκτης τι θα γίνει. Είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού, ούτε πουλάω σταριλίκι ή κάτι άλλο».