Η ΑΕΚ φαίνεται να προχωρά το φετινό καλοκαίρι σε μια σειρά από αλλαγές, που δεν αφορούν μονάχα το έμψυχο δυναμικό της και φυσικά τον πάγκο της, εκεί όπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης διαδέχθηκε τον Μανόλο Χιμένεθ. Οι Κιτρινόμαυροι δείχνουν πως επιθυμούν να αλλάξουν το γενικότερο πλάνο λειτουργίας τους, περνώντας σε μια νέα και διαφορετική εποχή. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η διαφαινόμενη πρόσληψη του Βλαντίμιρ Ματιάσεβιτς, που εκτός απροόπτου έρχεται σήμερα στη χώρα μας για να αναλάβει χρέη αθλητικού διευθυντή στην ΑΕΚ. Καλύπτοντας μια θέση που μέχρι πρότινος ήταν κενή.

Ο σέρβος αθλητικός διευθυντής της Τσουκαρίτσκι αποτελεί προσωπική επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον οποίο είχαν συνυπάρξει στην Ενωση το 1999. Οταν ο Ματιάσεβιτς είχε φορέσει τα κιτρινόμαυρα ως ποδοσφαιριστής για έναν χρόνο, με τον Μελισσανίδη να βρίσκεται στη διοίκηση της ομάδας.

Ως παίκτης ο Ματιάσεβιτς δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του, με τη σεζόν του στην ΑΕΚ, υπό τις οδηγίες του συμπατριώτη του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, να είναι μάλλον απογοητευτική.

Ωστόσο, ως αθλητικός διευθυντής έχει καταγράψει πολύ καλό έργο σε αυτή την τετραετία που κατείχε το συγκεκριμένο πόστο στην Τσουκαρίτσκι.

Αλλαγές

Οι Σέρβοι χαρακτηρίζουν τον Ματιάσεβιτς ως τον «ιθύνοντα νου» του συλλόγου, μιας και εκείνος ήταν ο άνθρωπος που έπαιρνε πάνω του τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, οι οποίες βοήθησαν την Τσουκαρίτσκι να κάνει βήματα μπροστά. Την ίδια στιγμή, έβαλε την ομάδα και στην ευρωπαϊκή αγορά, με την Τσουκαρίτσκι να πουλάει, και μάλιστα με εξαιρετικά χρήματα, νεαρούς ποδοσφαιριστές. Κάνοντας ομάδες όπως η Ουντινέζε να της χτυπήσουν την πόρτα.

Πλέον, κάτι αντίστοιχο φιλοδοξεί να πράξει και στην ΑΕΚ. Οπου θα βρει μεταξύ άλλων τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τον οποίο μπορεί να μη συνυπήρξαν στην Ενωση στο παρελθόν, ωστόσο γνωρίζονται καλά. Οπως φυσικά και το μέλος του τμήματος σκάουτινγκ του Δικεφάλου Γιάννη Παπαγεωργίου, που δραστηριοποιείται στην αγορά της Σερβίας και επίσης έχει καλή σχέση με τον Ματιάσεβιτς.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως με την προσθήκη του Ματιάσεβιτς, επί της ουσίας αλλάζει το οργανόγραμμα της ΑΕΚ. Μιας και το τιμ των μεταγραφικών θα έχει επικεφαλής τον Σέρβο. Τον οποίο θα πλαισιώνουν ο Νίκος Λυμπερόπουλος ως τεχνικός διευθυντής, το τμήμα σκάουτινγκ αλλά και κάποια πρόσωπα της εμπιστοσύνης του Δημήτρη Μελισσανίδη που βρίσκονται στην ΠΑΕ.

Η διαφαινόμενη πρόσληψη του Βλαντίμιρ Ματιάσεβιτς στην ΑΕΚ θυμίζει σε πολλά εκείνη του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς πριν από τρία χρόνια. Πέρα από την κοινή καταγωγή, αμφότεροι υπήρξαν παίκτες της Ενωσης, σε χρονιές μάλιστα που υπήρχε στα διοικητικά της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Με τον οποίο είχαν δηλαδή επαφή από παλιά.

Φαίνεται πως το συγκεκριμένο στοιχείο έχει τη σημασία του για τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου, που θέλει στην ΑΕΚ των ημερών του πρόσωπα τα οποία ξέρει και εμπιστεύεται. Κάτι που να θυμίσουμε αποτέλεσε κριτήριο και για την πρόσληψη του Νίκου Λυμπερόπουλου, που επέστρεψε πέρυσι στους Κιτρινόμαυρους.

Περιμένοντας τον Πόνσε

Σε θρίλερ δείχνει να εξελίσσεται η μεταγραφή του Εζέκιελ Πόνσε στην ΑΕΚ –ούτε χθες ο παίκτης πήρε το αεροπλάνο για την Ελλάδα. Κάτι που φαίνεται ότι συμβαίνει επειδή η πλευρά του περιμένει πρόταση από καλύτερο πρωτάθλημα, όπως π.χ. το ισπανικό.