Η Σουηδία απέδειξε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ότι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, καθώς η εμφάνιση και η νίκη επί του Μεξικού με 3-0 φανερώνει πολλά για τη δυναμικότητα της ομάδας του Μάρκους Μπεργκ. Οι Σουηδοί κατάφεραν να πετύχουν μια τεράστια νίκη επί των Μεξικανών και να πάρουν την πρόκριση στη φάση των 16 ως πρώτοι του ομίλου τους. Οσο για το Μεξικό; Μπορεί να ηττήθηκε από τη Σουηδία αλλά χαμογέλασε στο φινάλε, καθώς η ήττα της Γερμανίας από τη Νότια Κορέα με 2-0 επιτρέπει στα Σομπρέρος να συνεχίσουν στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σουηδία και Μεξικό είναι λοιπόν οι δύο ομάδες που πήραν την πρόκριση από τον έκτο όμιλο, με τη Γερμανία να μένει τελευταία.

Η Σουηδία απέδειξε στο χθεσινό ματς απέναντι στο Μεξικό ότι είναι ομάδα που διαθέτει σπουδαίες ικανότητες και παράλληλα έχει κουράγια και τσαγανό να ανταποκριθεί σε δύσκολες καταστάσεις. Γιατί ο τρόπος με τον οποίο είχε ηττηθεί από τη Γερμανία στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής θα μπορούσε να έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη σουηδική ομάδα. Κι όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Οι Σουηδοί έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση και κατάφεραν να πετύχουν τεράστια νίκη και με εντυπωσιακό σκορ, πετυχαίνοντας μάλιστα και τα τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Αυτό που επίσης πρέπει να σημειωθεί είναι ότι απέναντι στη Σουηδία ήταν μια ομάδα που είχε εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου.

Καλός ρυθμός και πολλές ευκαιρίες

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, με τους Σουηδούς να έχουν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Το Μεξικό από την άλλη πλευρά φάνηκε να αιφνιδιάζεται και δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους για να βγάλει κόντρες, όπως είχε κάνει στα παιχνίδια με Γερμανία και Νότια Κορέα. Το 0-0 έμεινε στα πρώτα 45 λεπτά αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Σουηδία κατάφερε να κάνει πάρτι.

Ο Ογκούστινσον ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο πέμπτο λεπτό του δευτέρου μέρους και από τη στιγμή που η Σουηδία βρήκε τρόπο να προηγηθεί, όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Μάρκους Μπεργκ και τους συμπαίκτες του. Το Μεξικό προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Σουηδούς να βρουν χώρους για αντεπιθέσεις. Οι Σουηδοί κέρδισαν πέναλτι στο 61′ σε ανατροπή του Μάρκους Μπεργκ και ένα λεπτό αργότερα ο Γκράνκβιστ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Η κυριαρχία των Σουηδών έβρισκε πλέον επιβεβαίωση και στον πίνακα του σκορ. Τα πάντα είχαν κριθεί και μάλιστα στο 74′ έγινε το 3-0 με αυτογκόλ του Αλβάρες.

«Ζαλισμένος»

Ο προπονητής της Σουηδίας, Γιάνε Αντερσον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη και την πρόκριση της ομάδας του, τονίζοντας χαρακτηριστικά μετά το τέλος του παιχνιδιού: «Ημουν λίγο ζαλισμένος πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, γιατί υπήρχε μεγάλη πίεση. Κάναμε καλό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο μέρος και είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να προκριθούμε». Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Μεξικού, Χουάν Οσόριο, στάθηκε στα λάθη που έκανε η ομάδα του, επισημαίνοντας ότι οι παίκτες του θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στο ματς για τη φάση των 16 του Μουντιάλ. «Κάναμε λάθη και η Σουηδία τα εκμεταλλεύτηκε. Δεν πρέπει να τα επαναλάβουμε, θα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή», είπε ο Οσόριο.