Η νέα εποχή στη Σούπερ Λίγκα είναι γεγονός από χθες, μετά δηλαδή την εκλογή του Βαγγέλη Μπαταγιάννη στην προεδρία της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος. Ο συνεταιρισμός γυρίζει σελίδα, κοιτάζει μπροστά και βάζει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό άλλωστε ήταν και το μήνυμα που έστειλε ο νέος πρόεδρος της Λίγκας στις πρώτες δηλώσεις του μετά την εκλογή του. Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης είναι λοιπόν από χθες ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος. O αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου έγιναν χθες το μεσημέρι και πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε τελικά υποψηφιότητα Καϊμακάμη που θα στηριζόταν από την ΑΕΚ, καθώς η Ενωση αποφάσισε να μην προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση. Υπέρ της υποψηφιότητας Μπαταγιάννη ψήφισαν 9 ομάδες, ενώ υπήρξαν 4 λευκά και ένα «παρών». Μια νέα εποχή ξεκινά στη Σούπερ Λίγκα μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας.

Οι ΠΑΕ που ψήφισαν υπέρ της εκλογής του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού στον προεδρικό θώκο του συνεταιρισμού ήταν οι εξής: Λάρισα, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία. Λευκό ψήφισαν ΑΕΚ, Απόλλωνας, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός, ενώ ο ΠΑΟΚ ψήφισε «παρών». Αναπληρωτής πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος παραμένει ο Χρήστος Δάρρας, με ψήφους 11-3.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία δεν έλαβαν μέρος οι προβιβασθέντες ΟΦΗ και Αρης.

Παρών ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ενα στοιχείο που χρήζει ιδιαίτερης μνείας είναι η παρουσία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνεδρίαση για την ανάδειξη του νέου προέδρου της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος. Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Πειραιά πήγε στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας στη μία και μισή το μεσημέρι, παρακολούθησε όλη τη διαδικασία και αποχώρησε μετά την εκλογή του Βαγγέλη Μπαταγιάννη. Αν μη τι άλλο, η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Σούπερ Λίγκα ήταν μια κίνηση που σημαίνει πολλά.

«Να είμαστε όλοι μαζί»

Ο διοικητικός ηγέτης των Ερυθρολεύκων έστειλε μάλιστα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχει ένας μόνο δρόμος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και αναφέρθηκε στο θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων. «Ολοι μαζί πρέπει να βρούμε μια λύση. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό το θέμα» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρολεύκων έφερε ως παράδειγμα τον Ολυμπιακό και την Ξάνθη, που το 2010 άφησαν τα τηλεοπτικά συμβόλαια που είχαν με την ΕΡΤ για να μπουν στην κεντρική διαχείριση.

«Να βρούμε άμεσα λύσεις»

Ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος Βαγγέλης Μπαταγιάννης μίλησε αμέσως μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο της Σούπερ Λίγκας και στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των επτά ομάδων που δεν έχουν ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή και έντιμη συνεργασία. Πριν από λίγη ώρα εκλέχθηκα πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και αναλαμβάνω σε μια δύσκολη περίοδο, όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και γενικά. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν τάχιστα. Επτά ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και πρέπει να βρούμε άμεσα λύσεις, εφόσον θέλουμε ένα πρωτάθλημα που θα διεξάγεται επί ίσοις όροις.

Υπάρχει επίσης μια αναδιάρθρωση που συζητείται και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε γεροί και απαιτείται η μέγιστη συναίνεση για να λύσουμε τα προβλήματα. Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας θα πρέπει να επιβάλλω και τη θέση μου. Πρέπει να συγκεράσουμε τις απόψεις μας και να τις εκπροσωπώ. Ισως σήμερα να εκπληρώνεται ένα όνειρό μου, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο του παράγοντα. Οπου θα έχουμε διαφωνία, θα πηγαίνουμε πάντα by the book. Την Τετάρτη στις 18.00 θα έχουμε ραντεβού με τον υπουργό και όχι μόνο μερικές ομάδες, αλλά όλες. Την Παρασκευή πιθανότατα θα έχουμε Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν θέλω να κάνω τίποτα χωρίς να έχω τη σύμφωνη γνώμη του συνεταιρισμού. Αυτή είναι η αρχή μου».

Συνάντηση με τον υφυπουργό

Μετά τις εκλογές και την ανάδειξη του Βαγγέλη Μπαταγιάννη στην προεδρία της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Σούπερ Λίγκας με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Η συνάντηση θα γίνει αύριο το απόγευμα (18.00) και θέμα συζήτησης θα είναι φυσικά τα σχέδια αναδιάρθρωσης για το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, αλλά και οι εξελίξεις στο θέμα των ομάδων που δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας, πιθανότατα την Παρασκευή, για να ληφθούν αποφάσεις.