Ο έβδομος όμιλος είχε ξεκάθαρα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις, πριν καν διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική. Βέλγιο και Αγγλία δεν ήθελαν ούτε να σκεφτούν το ενδεχόμενο αποκλεισμού, από Παναμά ή Τυνησία. Ακόμα βέβαια δεν έχει κριθεί τίποτα, ωστόσο τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του ομίλου δείχνουν πως τα δύο φαβορί κρατούν στα χέρια τους την πρόκριση. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί πως είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ξεκαθαρίσει και μαθηματικά η πρόκριση μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής του γκρουπ. Πάμε όμως να εστιάσουμε στην αναμέτρηση του Βελγίου με την Τυνησία. Εδώ λοιπόν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το Βέλγιο έχει και τον πρώτο και τον… τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά τη νίκη και είναι βέβαιο πως η παρέα του Λουκάκου θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της. Αν το Βέλγιο πάρει τη νίκη απέναντι στην Τυνησία και την Κυριακή η Αγγλία δεν χάσει από τον Παναμά, τότε η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ εξασφαλίζει και τυπικά το εισιτήριο για την φάση των 16 της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Τι είδαμε από Βέλγους και Τυνήσιους στις πρεμιέρες τους στον όμιλο; Το Βέλγιο έδειξε πως έχει δυνατότητες να φτάσει μακριά. Επικράτησε εύκολα του Παναμά με 3-0 και σίγουρα θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ. Η βελγική ομάδα βασίζει πολλά στην τριάδα πίσω από τον Λουκάκου (Μέρτενς, Αζάρ και Ντε Μπρόινε) και φυσικά η παρουσία του σέντερ φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μεγάλη υπόθεση. Τούτο άλλωστε φάνηκε στο παιχνίδι απέναντι στον Παναμά, καθώς ο Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σωστή δημιουργία της ομάδας του. Ο διεθνής στράικερ πέτυχε δύο γκολ εναντίον του Παναμά και θέλει να βρει δίχτυα και στον αγώνα με την Τυνησία, γιατί έχει βέβαια στο μυαλό του και τη θέση του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης. Οσο για την Τυνησία; Οι Αφρικανοί πήγαν να κάνουν το μπαμ στο ματς με την Αγγλία αλλά τελικά λύγισαν στις καθυστερήσεις από το γκολ του Χάρι Κέιν και ηττήθηκαν με 2-1. Οι Τυνήσιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως σε περίπτωση ήττας πιθανότατα θα μείνουν εκτός και αυτό σημαίνει πως είναι αποφασισμένοι να ρισκάρουν. Γνωρίζουν καλά ότι το φαβορί είναι το Βέλγιο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψουν. Το αντίθετο μάλιστα. Δεν έχουν τίποτε να χάσουν κι αυτό κάνει την ομάδα της Τυνησίας ακόμα πιο επικίνδυνη. Βέβαια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους Αφρικανούς καθώς η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι κάτι παραπάνω από… μεγάλη.

Να μην περιμένει τους Αγγλους

Με βάση λοιπόν τα όσα προαναφέραμε είναι ξεκάθαρο πως το Βέλγιο έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει επί της ουσίας την πρόκριση στη φάση των 16 του Μουντιάλ, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει το ματς με την Αγγλία στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Είναι δεδομένο πως οι Βέλγοι θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Τυνήσιους και θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη αν δεν τα καταφέρουν. Η Τυνησία δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο στο ματς απέναντι στους Αγγλους και απλά προσπάθησε να καταστρέψει το παιχνίδι των Λιονταριών. Δεν είχε δημιουργία και το σίγουρο είναι πως αν δεν έκανε αυτό το πέναλτι ο Γουόκερ, μάλλον δεν θα κατάφερναν να σκοράρουν. Το Βέλγιο λοιπόν είναι έτοιμο να διπλασιάσει τις νίκες του στον όμιλο και όλα δείχνουν πως θα τα καταφέρει. Αρκεί να φανερώσει στο χορτάρι τις μεγάλες δυνατότητες που έχει στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.