Στον αστερισμό του Χάρι Κέιν έχει περάσει η Αγγλία μετά την πρεμιέρα με την Τυνησία. Κι αυτό έχει αλλάξει αρκετά τη διάθεση στο Νησί, καθώς στην αρχή επικρατούσε συγκρατημένη αισιοδοξία. Τα δύο γκολ του επιθετικού της Τότεναμ έδωσαν τη νίκη στα Λιοντάρια που κινδύνευσαν με γκέλα, ως συνήθως, από δικά τους λάθη.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μίλησε για τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα καθώς με υπομονή στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να πετύχει το γκολ, που τελικά ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο αυριανό ματς με τον Παναμά ο τεχνικός της Αγγλίας ίσως προχωρήσει σε αλλαγές. Η άσχημη εμφάνιση του Ραχίμ Στέρλινγκ ενδέχεται να τον κρατήσει στον πάγκο και στη θέση του να προτιμηθεί ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος από τη στιγμή που πάτησε το χορτάρι στο ματς με την Τυνησία έδωσε φρεσκάδα στην Αγγλία.

«Ολοι μας γνωρίζουμε ότι για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση χρειάζεται ομαδική δουλειά», είπε ο Ράσφορντ. «Δεν έχει καμία σημασία αν ξεκινάς βασικός ή μπαίνεις αργότερα στο παιχνίδι».

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρθηκε και στον Χάρι Κέιν, τον οποίο χαρακτήρισε ηγέτη: «Είναι ένας παίκτης που δίνει το παράδειγμα σε όλους μας. Η καριέρα του είναι σε ανοδική πορεία και αυτό που δείχνει είναι ότι βελτιώνεται συνεχώς. Το σημαντικό είναι ότι βρίσκεται στο σημείο που πρέπει την κατάλληλη στιγμή».

Ενα ακόμα θέμα που απασχολεί τον Σάουθγκεϊτ είναι το πρόβλημα τραυματισμού (στον μηρό) του Ντέλε Αλι. Ο μέσος της Τότεναμ είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς στο Νίζνι Νόβγκοροντ και ο πρώτος υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει είναι ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ. Μία ακόμα αλλαγή που σκέφτεται ο 48χρονος τεχνικός είναι να χρησιμοποιήσει τον Ντάνι Ρόουζ στη θέση του Ασλεϊ Γιανγκ.

Στον Παναμά ελπίζουν

Ο Παναμάς στην πρεμιέρα με το Βέλγιο (ηττήθηκε 3-0) έδειξε καλά στοιχεία στο πρώτο μέρος, άντεξε στην πίεση, αλλά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε στη συνέχεια (47′) έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

«Μάθαμε πολλά από το ματς με το Βέλγιο» είπε ο προπονητής του Παναμά, Ερνάν Ντάριο Γκόμεζ. «Και για εμένα ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα. Μπορεί να μετέχω για τρίτη φορά σε Μουντιάλ, αλλά αισθάνθηκα σαν να ήταν η πρώτη. Ηταν μία απίστευτη εμπειρία για την ομάδα και νομίζω ότι δεν έπαιξε άσχημα. Ποτέ δεν είσαι χαρούμενος όταν χάνεις ένα παιχνίδι, αλλά όπως είπα στους παίκτες, αγωνιστήκαμε με αξιοπρέπεια».

Ο μέσος του Παναμά, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες, πιστεύει ότι η Αγγλία δεν είναι τόσο μεγάλη απειλή όσο το Βέλγιο. «Προσωπικά πιστεύω ότι ο αντίπαλός μας στην πρεμιέρα ήταν πολύ πιο δύσκολος από την Αγγλία. Κι αυτή βέβαια είναι μία σπουδαία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες, ωστόσο και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρακολουθώ κάθε εβδομάδα τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είσαι αντίπαλος με τέτοιους παίκτες και θέλω να αγωνιστώ όσο καλύτερα γίνεται. Είναι αλήθεια πως είναι δύσκολο να τους σταματήσουμε. Θα πρέπει να είμαστε καλά οργανωμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας», είπε ο Ροντρίγκες. Ο αμυντικός της ομάδας Ρομάν Τόρες πρόσθεσε: «Η Αγγλία προσπαθεί να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι. Θα πρέπει να προσέξουμε να έχουμε κοντά τις γραμμές μας ώστε να μην τους δώσουμε ελεύθερους χώρους».