Η αρχή έγινε με τον Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο, που σήμερα αναμένεται στο αθλητικό κέντρο στον Ρέντη για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Οσο για τη συνέχεια; Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός επιμένει ισπανικά. Επιμένει να εμπιστεύεται μία από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές αγορές του πλανήτη. Αυτή τη φορά μάλιστα επιχειρώντας να κάνει deal με την κάτοχο του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο εκλεκτός, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι «αυτή τη στιγμή είμαι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό»; Λέγεται Πιερ Κουντέ και –εάν και εφόσον –πρόκειται για ποδοσφαιριστή με τέτοια αγωνιστικά κυβικά, που μάλλον δεν υπάρχει αντίστοιχος αυτή τη στιγμή σε περιβάλλον Σούπερ Λίγκας.

Ενα «τανκ» που επιβάλλεται στα μισά του γηπέδου, είτε αγωνιζόμενος ως 6άρι, είτε παίρνοντας ρόλο box to box, είτε ακόμη και αν επιλεγεί να δώσει λύσεις πίσω από τον φορ. Μια μπάντα του… ενός, που όπως φαίνεται είναι ικανή να παίξει τα πάντα!

Διεθνής από τον Μάιο με την Εθνική Καμερούν και κυρίως ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Ντιέγκο Σιμεόνε, του αργεντινού προπονητή που πέρυσι τέτοια εποχή έδωσε εντολή η Ατλέτικο όχι μόνο να επεκτείνει το συμβόλαιο του 22χρονου αλλά και να βάλει σε αυτό ρήτρα ύψους 20 εκατ. ευρώ! Τόσο πολύ τον πιστεύει ο «Τσόλο», που αν μη τι άλλο όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει και αποδείξει ότι το κριτήριό του είναι σχεδόν αλάνθαστο.

Γεμίζει το κοντέρ του

Ο Πιερ Κουντέ δεν έχει αγωνιστεί ακόμη με τους Ροχιμπλάνκος. Είναι στη φάση που… γεμίζει το κοντέρ του με παραστάσεις προκειμένου να θωρακιστεί κατάλληλα. Πέρυσι ήταν δανεικός στη Γρανάδα, εκεί όπου αναδείχθηκε σε φυσιογνωμία της Segunda (37 συμ., 5 γκολ).

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Χετάφε και η Ράγιο Βαγιεκάνο έσπευσαν στη «γειτόνισσα» Ατλέτικο προκειμένου να αποκτήσουν τον Κουντέ για την επόμενη περίοδο. Ο Καμερουνέζος έχει προτάσεις και από ομάδες της Γερμανίας. Ο ίδιος όμως θέλει Ολυμπιακό. Θέλει να βρεθεί σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον πρωταθλητισμού, θέλει να αγωνιστεί στο Europa League, θέλει να δείξει πως είναι έτοιμος για το παραπάνω βήμα.

Οι Ερυθρόλευκοι αναζητούν ένα τέτοιο «πακέτο» ικανοτήτων. Οι επόμενες ημέρες λοιπόν θα δείξουν αν όντως μπορεί να υπάρξει συμφωνία.