Είναι σύνηθες να απευθύνουν ενοχλητικές ερωτήσεις τα ΜΜΕ, αλλά ένας σουηδός δημοσιογράφος το τερμάτισε. Με διάθεση να τρολάρει τους Γερμανούς (ενόψει της επικείμενης κόντρας τους) εμφανίστηκε στη μεικτή ζώνη και διέκοψε τις δηλώσεις του Σάμι Κεντίρα, επιδεικνύοντας αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής! Ο μέσος της Μάνσαφτ απάντησε με ψυχραιμία πως δεν θα τα χρειαστούν και προέβλεψε ότι η ομάδα του θα πάρει τον δρόμο του επαναπατρισμού στις 16 Ιουλίου. Μία μέρα μετά τον τελικό του Μουντιάλ!

Το πρόσωπο – κλειδί

Ο Ροντρίγκο Μολέντο βρίσκεται στη χώρα μας και το γεγονός ζέστανε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον βραζιλιάνο στόπερ. Η Ενωση αναμφίβολα θα ήθελε τον Μολέντο στο ρόστερ της, ωστόσο η υπόθεση παρουσιάζει τεράστιες δυσκολίες και φαίνεται να πηγαίνει πίσω. Αυτό που έχει σημασία, πάντως, είναι πως στη συνάντηση που έκανε με τον βραζιλιάνο στόπερ ο Νίκος Λυμπερόπουλος υπήρχε κι άλλος άνθρωπος της ΑΕΚ. Σύμφωνα με όσα έχω μάθει, ανέλαβε το «ψηστήρι» στον 31χρονο αμυντικό. Εδειξε έτσι πως μπορεί να αποτελέσει πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση που παραμένει στο προσκήνιο για την ΑΕΚ, μολονότι λόγω των απαιτήσεων του Παναθηναϊκού και της Ιντερνασιονάλ έχει δυσκολέψει αρκετά για τους Κιτρινόμαυρους.

«Καψούρα» ο Φοντάς

Αρκετά ονόματα διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες ως υποψήφιους αντικαταστάτες του Βράνιες στην ΑΕΚ, όμως η «καψούρα» της Ενωσης πληροφορούμαι πως είναι άλλος στόπερ. Δεν μιλώ για τον Μολέντο, που όντως έχει οπαδούς. Αλλά επειδή θέλω να είμαι συνεπής, λέω να σας  αποκαλύψω έναν έτερο στόχο. Οπως μου είπαν από Ισπανία μεριά, η ΑΕΚ θέλει για τα μετόπισθεν τον Αντρέου Φοντάς. Ο στόπερ της Θέλτα, με το πέρασμα από την Μπαρτσελόνα πριν από μερικά χρόνια, είναι μια περίπτωση που αρέσει πολύ. Ωστόσο, τα οικονομικά δεδομένα φαίνονται βουνό.

Αόρατος!

Εχει έρθει στην επικαιρότητα το όνομα του ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Μπένι Στέινμετζ για τον Παναθηναϊκό. Πως είναι έτοιμος να επενδύσει, να βρίσκεται στο πλευρό του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και διάφορες άλλες ιστορίες. Μέσα σ’ αυτές, μάλιστα, έχει γραφτεί και ειπωθεί πως ο Στέινμετζ ήταν μαζί με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στο πάρτι του Βίκτωρα Ρέστη. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει. Κυρίως πως ήταν στο πάρτι ο Παϊρότζ. Ο Ταϊλανδός είχε αναχωρήσει μια μέρα νωρίτερα από την Ελλάδα. Και δεν είχε αφήσει ούτε τον γιο του πίσω, ούτε κάποιον αντιπρόσωπο! Απλά η περίοδος ενδείκνυται για… εμπόριο ελπίδας και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σε όσα ακούνε.

Παύλος

Τιμή στη μνήμη του αείμνηστου ηγέτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού από τους εκπροσώπους όλων των ομάδων, που αποφάσισαν ομόφωνα η αίθουσα του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ να μετονομαστεί σε «Παύλος Γιαννακόπουλος». Εκεί όπου συζητιούνται όλα τα σοβαρά θέματα του αθλήματος, ο χώρος θα έχει την ονομασία του εμβληματικού προέδρου του Τριφυλλιού που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες. Είναι να μην επικροτείς τέτοιες κινήσεις;

Το μπάσκετ προβλέπει

Εξυπνη κίνηση από τα μέλη της Λίγκας του μπάσκετ, που όρισαν τον ιδιοκτήτη του Ρεθύμνου Κωστή Ζομπανάκη σύμβουλο Διεθνούς Μάρκετινγκ του ΕΣΑΚΕ. Ενας άνθρωπος πετυχημένος επιχειρηματίας, που μπορεί να βοηθήσει και το μπάσκετ με εύρεση χορηγών και όχι μόνο. Οσον αφορά την κλήρωση του πρωταθλήματος , φέτος θα γίνει πιο νωρίς από ποτέ (23 Ιουλίου),  προκειμένου οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους όσο το δυνατόν καλύτερα.