Εξι εκατομμύρια ευρώ, τέσσερα λιγότερα απ΄ όσα έπαιρνε ο Ζινεντίν Ζιντάν, θα είναι οι ετήσιες αποδοχές του Γουλιέν Λοπετέγκι για καθε χρόνο συμβολαίου του με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό αποκάλυψε η οικονομική ισπανική ιστοσελίδα lajugandafinanciera, σημειώνοντας ότι πάντως, έτσι διπλασιάστηκε ο μισθός που είχε ως ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας.

Στις 14 Ιουνίου ο Λοπετέγκι παρουσιάστηκε ως νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βάσκος είχε μόλις απολυθεί από την εθνική ομάδα της Ισπανίας, μετά την υπογραφή του με τους Μαδριλένους, 48 ώρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ετσι κι αλλιώς, όπως λένε οι Ισπανοί, «το τρένο της Μαδρίτης συμβαίνει να περνάει μόνο μια φορά από τη ζωή σου και ο Γιουλέν έπρεπε να σκεφτεί αμέσως».

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σε Γαλλία και Αγγλία οι νέοι προπονητές σε Αρσεναλ και Παρί ΣΖ, Ουνάι Εμερι και Τόμας Τούχελ, θα έχουν ετήσιες αποδοχές 8 εκατ. ευρώ. Τον ίδιο… μισθό έχει και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη Γιουβέντους, αλλά και ο νέος προπονητής της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς.

Ο μισθός του Λοπετέγκι είναι επίσης χαμηλότερος από αυτόν άλλων προπονητών της LaLiga. Όπως του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος λαμβάνει 14 εκατομμύρια ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης ή του Ερνέστο Βαλβέρδε που έχει 12 εκατ. ευρώ ετήσιες αποδοχές στην Μπαρτσελόνα.

Οι υψηλότεροι μισθοί είναι στην Premier League, αφού η Μάντσεστερ Σίτι πληρώνει 22 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στον Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 18 εκατ ευρώ στον Ζοσέ Μουρίνιο.