Σε μία ιστορική πόλη, το Βολγκογκράντ (πρώην Στάλινγκραντ) θα κάνει πρεμιέρα στο Μουντιάλ η Αγγλία. Στις όχθες του ποταμού Βόλγα, περιμένει την Τυνησία (21.00), στο πρώτο ραντεβού της στο Μουντιάλ.

Μπορεί στο Νησί να μην υπάρχει η αισιοδοξία προηγούμενων διοργανώσεων (που κατέληξαν σε απογοήτευση), ωστόσο το νεανικό ρόστερ του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ταξίδεψε με ενθουσιασμό και σε αυτό το στοιχείο ποντάρει ο 48χρονος τεχνικός.

«Νομίζω ότι η ιστορία μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε. Από το παρελθόν πάντα μαθαίνεις. Αυτή η ομάδα δεν πρέπει να φορτωθεί με άγχος, είναι νέα, οι περισσότερες παίκτες έχουν ελάχιστες διεθνείς συμμετοχές, όμως, το μέλλον είναι μπροστά τους», είπε.

Οι παίκτες της Αγγλίας θα χρησιμοποιήσουν ειδικά σορτσάκια που θα τροφοδοτούνται με θερμότητα από μικρές μπαταρίες και έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τους μυς των ποδιών σε σταθερή θερμοκρασία, περιορίζοντας έτσι την πιθανότητα τραυματισμού. Αυτό έγινε καθώς υπήρχε ανησυχία αφού η Αγγλία θα αγωνιστεί σε πόλεις με διαφορετικές θερμοκρασίες. Μάλιστα όπως αναφέρει η «Daily Mail», αυτά τα σορτσάκια πρόκειται να χρησιμοποιήσουν στη νέα σεζόν ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι, Εβερτον, Σουόνσι και Λιντς.

Οι Τυνήσιοι

Η αποστολή της Τυνησίας έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο 15 λεπτά από το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί ο αγώνας και ο προπονητής της, Ναμπίλ Μααλούλ, σημείωσε: «Είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες σε αυτό το τουρνουά. Είναι σημαντικό ότι όλοι οι παίκτες της Αγγλίας αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ. Εχουμε υψηλούς στόχους, καθώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές με ποιότητα και στα φιλικά αγωνιστήκαμε σε υψηλό επίπεδο».

Στο άλλο ματς του 7ου ομίλου, το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει στο Σότσι τον Παναμά (18.00) που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ διαθέτει ποιοτικό ρόστερ και ταξίδεψε στη Ρωσία με υψηλούς στόχους: «Είναι απίστευτο προνόμιο να έχεις τόσους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Η δική μου δουλειά είναι να παίρνω από αυτούς στο γήπεδο το καλύτερο που μπορώ», σχολίασε ο τεχνικός του Βελγίου. Από την άλλη πλευρά, ο Ερνάν Ντάριο Γκόμες δεν δίστασε να αποκαλύψει και την αρχική ενδεκάδα στην οποία ξεχωρίζουν οι έμπειροι Χάιμε Πενέδο (τερματοφύλακας), Γκαμπριέλ Γκόμεζ (μέσος) και Μπλας Πέρες (επιθετικός).

Ρεαλιστές

«Εχουμε προετοιμαστεί καλά, ωστόσο ξέρουμε πως η αποστολή μας είναι δύσκολη», είπε ο προπονητής του Παναμά. «Φυσικά και δεν είμαστε φαβορί, θα αγωνιστούμε κόντρα σε μία ομάδα με εξαιρετική τεχνική και ξεχωριστούς παίκτες η οποία θεωρώ ότι θα πρωταγωνιστήσει στη διοργάνωση».

Τέλος, στο Νόβγκοροντ θα διεξαχθεί ο αγώνας του 6ου ομίλου, ανάμεσα στη Σουηδία και τη Ν. Κορέα (15.00). Η σουηδική ομάδα που προσπαθεί να ζήσει χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος παρακολουθεί το Μουντάλ ως σχολιαστής, ξέρει καλά την κρισιμότητα του αγώνα, μετά τη νίκη του Μεξικού επί της Γερμανίας. Ηγέτες σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο Τζον Γκουιοντέτι της Θέλτα, αλλά και ο γνωστός μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό Μάρκους Μπεργκ. «Εχουμε δουλέψει περισσότερο στην επίθεση τις τελευταίες ημέρες και νομίζω ότι έχουμε πολλές επιλογές για να σκοράρουμε. Αν λειτουργήσουμε σωστά σε ό,τι έχουμε σχεδιάσει θα νικήσουμε», είπε ο τεχνικός της Σουηδίας Γιάνε Αντερσον.

Ομως ενθουσιασμός επικρατεί και στη Ν. Κορέα. Ο προπονητής Σιν Ταε Γιονγκ ανέλαβε το 2017 την ομάδα και είναι αισιόδοξος: «Οι παίκτες έχουν αρκετές εμπειρίες από μεγάλες διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Μπορεί η Σουηδία να έχει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, όμως και οι δικοί μας θα φωνάζουν αρκετά», είπε.