Την ικανοποίησή του για την κατάκτηση του 36ου τίτλου πρωταθλητή Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το γεγονός πως η ομάδα κατάφερε να δώσει μια χαρά στην οικογένεια Γιαννακόπουλου εξέφρασε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου. Ο Καταλανός κόουτς των πρωταθλητών δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά γι’ αυτή τη σεζόν. Κάναμε μία πολύ καλή χρονιά που μας επέτρεψε να παίξουμε σήμερα αυτό το ματς στην έδρα μας. Επίσης, να συγχαρώ τα παιδιά και για την δουλειά που έκαναν στην Euroleague όπου είχαμε κι εκεί το πλεονέκτημα. Συγχαρητήρια και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου που περνά αυτές τις ημέρες πολύ δύσκολες στιγμές. Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Και φυσικά να συγχαρώ τον απίστευτ κόσμο μας που μας έχει βοηθήσει σε όλα τα παιχνίδια. Ήταν απίστευτη η σημερινή ατμόσφαιρα. Πρέπει να συγχαρώ και τον Ολυμπιακό που μας δυσκόλεψε πάρα πολύ σήμερα. Χρειάστηκε να κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν πολλά άστοχα σουτ και μεγάλος εκνευρισμός, αλλά το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρίποντο του Ρίβερς και πήραμε ώθηση ώστε να πατήσουμε το γκάζι και να κάνουμε αυτή την εμφάνιση».

Ο Πασκουάλ είπε επίσης:

Για το ότι είδε τον Νίκο Παππά να αλλάζει το μομέντουμ των τελικών, αν και δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια: «Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του, έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σε μία σειρά πλέι οφ, αναγκάζεσαι να θυσιάσεις κάποιους παίκτες, αλλά σήμερα ήταν η σειρά του».

Για τις σκέψεις που είχε μετά τον χαμένο, πρώτο τελικό, αλλά και στο ημίχρονο του σημερινού (17/6) αγώνα: «Μιλώντας για σήμερα, θεωρώ ότι στο πρώτο μέρος κάναμε καλύτερο παιχνίδι από αυτό που δείχνει η παραγωγικότητά μας. Χάσαμε πολλά ελεύθερα τρίποντα και 6-7 καλάθια που ήταν πολύ εύκολα. Στο δεύτερο μέρος, ήμασταν πιο εύστοχοι, αποκτήσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Όσον αφορά στο πρώτο παιχνίδι, έχω την εμπειρία να ξέρω ότι κάθε ματς είναι σημαντικό σε μία σειρά. Αλλάξαμε την προσέγγισή μας, παίξαμε με πιο ψηλό σχήμα και βρήκαμε τον τρόπο να νικήσουμε».

Για το πόσο δύσκολο και «καυτό» θα είναι μεταγραφικά το φετινό καλοκαίρι: «Όπως πάντα, μετά από κάθε πρωτάθλημα πρέπει να περάσουν κάποιες ημέρες, στις οποίες πρέπει όλοι να σκεφτούμε πώς θα οικοδομήσουμε τον τρόπο που ο καθένας θέλει να δει την ομάδα και τον εαυτό του. Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή και στη συνέχεια να σκεφτούμε τις αποφάσεις που θα λάβουμε».