Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για την αντικατάσταση του Αντουάν Γκριεζμάν στον αγώνα της Γαλλίας με την Αυστραλία (2-1), αλλά και επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γκριεζμάν αντικαταστάθηκε στο 70′ από τον Ζιρού, ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμα στο 1-1. Ο γάλλος επιθετικός (αναδείχθηκε MVP του αγώνα) είχε ανοίξει το σκορ με εκτέλεση πέναλτι (στην πρώτη χρήση VAR σε Μουντιάλ), ωστόσο έδειξε εκνευρισμένος όταν κλήθηκε να καθίσει στον πάγκο. «Ολοι ξέρουμε τι αξίζει ο Αντουάν. Είναι ο ηγέτης μας στην επίθεση και θα παραμείνει. Είναι αλήθεια ότι ήταν θυμωμένος, αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος παίκτης. Και ο ίδιος όμως ξέρει ότι εκτός από το πέναλτι που κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ, έπρεπε να κάνει περισσότερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όποιος παίκτης αποχωρεί από το ματς αισθάνεται απογοήτευση» είπε ο Ντεσάμπ.

Αλλα και ο Γκριεζμάν παραδέχθηκε ότι κάτι δεν πήγε καλά στο ματς: «Δεν ήταν καλό παιχνίδι για μένα, αλλά και γενικότερα για την ομάδα. Σημασία όμως έχει πως αρχίσαμε τη διοργάνωση με νίκη. Δεν έχω άγχος, ξέρω ότι θα βελτιωθώ στη συνέχεια».

Παράλληλα, ο τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας επικρίθηκε και από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για το γεγονός ότι δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή για τη Ρωσία τον Καρίμ Μπενζεμά. «Είναι γελοίο να μην είναι στο Μουντιάλ ο Μπενζεμά. Είναι από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο, αγωνίζεται στη Ρεάλ και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν υποτίθεται ότι δεν είναι τόσο καλός για να είναι στη Ρωσία, τότε εκεί δεν πρέπει να είναι και ο προπονητής», είπε ο Ιμπραΐμοβιτς, που βρίσκεται στη Ρωσία σχολιάζοντας το Μουντιάλ για το Bein Sports.

Τα γκολ

Η Γαλλία δεν ικανοποίησε στην πρεμιέρα της και επικράτησε δύσκολα της Αυστραλίας στο Καζάν με 2-1. Ο ουρουγουανός διαιτητής Αντρες Κούνια καταλόγισε δύο πέναλτι σε πέντε λεπτά, το πρώτο υπέρ της Γαλλίας με χρήση του VAR, που μετέτρεψε σε γκολ ο Γκριεζμάν (58′). Πέντε λεπτά αργότερα, το χέρι του Ουμπιτί ήταν πεντακάθαρο και ο Γέντινακ ισοφάρισε. Τύχη και τεχνολογία έδωσαν τη νίκη στη Γαλλία, καθώς και στο δεύτερο γκολ (αρχικά δόθηκε στον Πογκμπά, αλλά χθες η FIFA το χρέωσε ως αυτογκόλ του Μπέχιτς) χρειάστηκε η goalline για να υποδείξει στον Κούνια ότι η μπάλα είχε περάσει (ολόκληρη) τη γραμμή της εστίας. Ο προπονητής της Αυστραλίας Μπερτ φαν Μαρβάικ αισθάνθηκε λίγο περίεργα, βλέποντας τον διαιτητή να βλέπει τη φάση: «Τον είδα να στέκεται εκεί και η γλώσσα του σώματος μου έδειχνε πως δεν ήξερε, κι όμως, έπρεπε να πάρει μία απόφαση. Ακουσα αρκετές απόψεις. Από τους δέκα ανθρώπους, οι επτά απάντησαν ότι ήταν πέναλτι, ενώ οι τρεις πως δεν ήταν. Σίγουρα είναι δύσκολο να αποφασίσεις μπροστά σε 50.000 κόσμο. Στη φάση όμως ήταν πολύ κοντά και έδειξε αμέσως «παίζετε»», είπε ο ολλανδός τεχνικός, που είχε μόνο καλά λόγια για την προσπάθεια που κατέβαλαν στο ματς οι παίκτες της Αυστραλίας.