Μπορεί ήδη από τον χειμώνα να είναι το νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο η Σιμόνα Χάλεπ έμενε με το… παράπονο ότι δεν είχε κατακτήσει ποτέ έναν τίτλο Grand Slam. Είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2014, αλλά είχε ηττηθεί από την Μαρία Σαράποβα, έφτασε και πέρυσι, αλλά έγινε η έκπληξη και ηττήθηκε από την νεαρή και πρωτάρα Γέλενα Οσταπένκο, που τότε βρισκόταν στο νο 47 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τον Ιανουάριο η Χάλεπ έφτασε και στον τελικό του Αυστραλιανού όπεν, αλλά ηττήθηκε από το νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, Καρολίνε Βοζνιάκι, η οποία κατακτούσε για πρώτη φορά έναν τίτλο Grand Slam. Τώρα, κόντρα στην Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς, η Ρουμάνα τενίστρια κατάφερε να «σπάσει το ρόδι», να κατακτήσει στο Ρολάν Γκαρός το πρώτο Grand Slam της καριέρας της και η επιστροφή της από το Παρίσι στο Βουκουρέστι υπήρξε θριαμβευτική.

Η πρώτη υποδοχή έγινε στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια στο γήπεδο Arena Nationala της ρουμανικής πρωτεύουσας, όπου πάνω από 15.000 συμπατριώτες της συγκεντρώθηκαν για να αποθεώσουν την σύγχρονη ηρωίδα τους. Ανάμεσά τους και μορφές του ρουμανικού αθλητισμού, όπως ο Γκεόργκε Χάτζι και ο Ίλιε Ναστάζε. Στην εκδήλωση που έγινε εκεί, η Σιμόνα Χάλεπ τιμήθηκε από την Πολιτεία.