Η προκήρυξη εκλογών στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό με εγγυητή για την επόμενη μέρα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (Γενική Συνέλευση στις 8 Ιουνίου) αναμένεται να επαναφέρει σε ράγες αναγέννησης τον εκτροχιασμένο σύλλογο.

Απόσυρση, υποβιβασμός και μάχες επιβίωσης συνθέτουν εξάλλου το παζλ της μαύρης σεζόν 2017-18 για το Τριφύλλι στα ομαδικά σπορ που βρίσκονται υπό τη σκέπη της «μάνας του λόχου», λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ

Με χείρα βοηθείας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου το τμήμα βόλεϊ ανδρών ενισχύθηκε μεσούσης της περιόδου και κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Volley League μέσω της διαδικασίας των πλέι άουτ.

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στην Α1 βόλεϊ γυναικών (23) δεν δήλωσε καν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18, λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η πρωταθλήτρια της περιόδου 2012-13 και η μοναδική ομάδα με αδιάλειπτη παρουσία στη μεγάλη κατηγορία τα τελευταία 34 χρόνια παρουσιάστηκε τη σεζόν 2017-18 με νεάνιδες. Υπέστη 22 ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές και υποβιβάστηκε στην Α2 μπάσκετ γυναικών.

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Παναθηναϊκός κατέλαβε την 6η θέση στην τελική κατάταξη της Α1 πόλο ανδρών το 2016-17 (μετά και τα πλέι οφ), ωστόσο την επόμενη περίοδο δήλωσε συμμετοχή στην Α2… Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε είναι 5ος στον α’ όμιλο (μετέχουν οκτώ ομάδες με τον Ιωνικό να έχει αποχωρήσει) και θα διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία μέσω των πλέι άουτ.

FUTSAL SUPER LEAGUE

Μόνο σε αυτό το ομαδικό σπορ το τμήμα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ήταν ανταγωνιστικό σε επίπεδο κορυφής με την υποσημείωση όμως ότι το 2017 απορρόφησε την πολυνίκη του θεσμού Αθήνα ’90 (15 τίτλους). Η νέα ομάδα που προέκυψε έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου σάλας, αλλά ηττήθηκε (3-1 νίκες) από τον Δούκα.