Κάθε γήπεδο ανά τον κόσμο μπορεί να αποτελέσει ανά πάσα στιγμή τον καμβά για τη ζωγραφιά ενός ποδοσφαιριστή. Ακόμη και σε τοπικό πρωτάθλημα μπορείς να παρακολουθήσεις μία θεαματική επινόηση.

Στον τελικό της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας εν προκειμένω καταγράφηκε και σε video το τρομερό ψαλίδι του Ευγένιου (κατά κόσμον Ευγένη) Κίτσα που άνοιξε το δρόμο για την ιστορική άνοδο της Νίκης Αγκαθιάς στη Γ’ Εθνική.

Ο 36χρονος ποδοσφαιριστής ισοφάρισε στο 45’ τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (είχε προηγηθεί στο 16’ με κεφαλιά του Αθανασιάδη) στο ουδέτερο γήπεδο Μακροχωρίου με ένα γκολ για χάι λάιτ! «Ζωγράφισε» μάλιστα (την Τετάρτη 23 Μαΐου) κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης η Νίκη έπαιξε και με παίκτη παραπάνω από το 60’ (2η κίτρινη Καρατάσιος) και κατάφερε εν τέλει να πετύχει το γκολ της νίκης (2-1) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης με κεφαλιά του Χρήστου Σιδηρόπουλου. Ο σκόρερ -σημειωτέον- αποτέλεσε τη «χρυσή» αλλαγή, καθώς είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο στο 113’.

Κατόπιν αυτού η ομάδα της Αγκαθιάς προβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Εθνική (τη δεκαετία του 1990 έφτασε μέχρι τη Δ’).

Παραστάσεις από Α’ Εθνική και Ιντερτότο

Ο Ευγένης Κίτσας πάντως που πρόσφερε τη θεαματικότερη στιγμή στον τελικό της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας έχει παραστάσεις και από Α’ Εθνική. Ο γεννηθείς στις 12 Αυγούστου 1982 επιθετικός μέτρησε έξι συμμετοχές στα «σαλόνια» με τη φανέλα του Αιγάλεω (το 2001-02 και το 2003-04), ενώ συμμετείχε με το «Σίτι» και σε δύο αγώνες στο κύπελλο Ιντερτότο. Μάλιστα, στο εκτός έδρας 2-2 με την Κόπερ (Σλοβενία) στις 26 Ιουλίου 2003 είχε πιστωθεί και μία ασίστ.

Εχει ακόμη 9 συμμετοχές στη Β’ Εθνική με την τελευταία να καταγράφεται τη σεζόν 2012-13 ως παίκτης του Παναιτωλικού (έπαιξε ακόμη στη δεύτερη κατηγορία με Αιγάλεω και Καλαμάτα), ενώ έφτασε τις 80 εμφανίσεις και τα 24 γκολ στη Γ’ Εθνική με Λεωνίδιο, Αχαρναϊκό, Χερσόνησο και Πλατανιά.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η οικογένεια του είναι ταυτισμένη με το ποδόσφαιρο, καθώς παίζουν μπάλα και τα αδέρφια του Γιώργος, Κώστας, Λευτέρης και Παναγιώτης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα τρία γκολ του τελικού της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας που διεξήχθη την Τετάρτη 23 Μαΐου (στο 1:45 το τρομερό ψαλίδι του Κίτσα).