Το ελληνικό ποδόσφαιρο ψάχνει να βρει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Και τα όσα έγιναν τη φετινή χρονιά φανερώνουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τοποθετήσεις όμως και προτάσεις όπως αυτή του προέδρου της ΕΠΣΑ, Παναγιώτη Δημητρίου, προκαλούν απορία για το αν τελικά μπορεί να ελπίζει κάποιος σε καλύτερο μέλλον.

Τι πρότεινε λοιπόν ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ; «Να μην αποτελεί λόγο μη έναρξης ή μη συνέχισης ενός αγώνα ο τυχόν τραυματισμός προπονητή ομάδας από μεμονωμένη ρίψη αντικειμένου. Καθήκοντα προπονητή θα μπορεί να ασκεί ο βοηθός προπονητή».

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς με βάση τα λεγόμενα του Παναγιώτη Δημητρίου μπορεί να πετάει ο καθένας από την εξέδρα ό,τι βρεθεί στα χέρια του και να μην υπάρχει καμία τιμωρία.

Ποιο είναι λοιπόν το σκεπτικό του προέδρου της ΕΠΣΑ; Ποιο είναι άραγε το νόημα της συγκεκριμένης πρότασης; Να μην υπάρχει καμία τιμωρία αν ο προπονητής μιας ομάδας τραυματιστεί και δεν μπορεί να κοουτσάρει την ομάδα του; Δηλαδή, σύμφωνα με τον Δημητρίου, στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που ο Γκαρσία τραυματίστηκε από το ρολό ταμειακής μηχανής, το ματς έπρεπε να γίνει και ας ήταν ο ισπανός τεχνικός στο νοσοκομείο. Δεν μπορεί να γίνονται τέτοιου είδους προτάσεις από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, γιατί με τέτοιες τοποθετήσεις δεν υπάρχει σωτηρία.

Αντί να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα, ακούμε προτάσεις που επί της ουσίας ζητούν να μην εφαρμοστούν οι νόμοι. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματα που το βασανίζουν. Τι να πει κάποιος έπειτα από τη συγκεκριμένη κίνηση, η οποία μάλιστα συζητήθηκε στην ΕΠΟ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας. Θα έπρεπε ήδη η διοίκηση Γραμμένου να έχει πάρει θέση, καταδικάζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση του Παναγιώτη Δημητρίου. Κι όμως δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά της ομοσπονδίας. Με τέτοιου είδους προτάσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα.