Ο διάδοχος του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Αρσεναλ είναι και επίσημα ο Ουνάι Εμερι, καθώς η ομάδα του Λονδίνου ανακοίνωσε την Τετάρτη τη συμφωνία της με τον Ισπανό τεχνικό. Ο 46χρονος κόουτς αποχώρησε πρόσφατα από τον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, όπου κατάκτησε ένα πρωτάθλημα και τέσσερα εγχώρια κύπελλα σε δύο σεζόν στους «πρωτευουσιάνους».

Νωρίτερα είχε οδηγήσει την Σεβίλη σε τρεις διαδοχικές κατακτήσεις Europa League, μεταξύ 2014 και 2016. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα αποχωρούσε από την Παρί αμέσως μετά τη λήξη του συμβολαίου του και αντικαταστάθηκε από τον πρώην προπονητή της Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ, με τον οποίο επίσης είχαν γίνει επαφές.

«Ο Ουνάι έχει εκπληκτικό βιογραφικό και έχει αναδείξει πολλά μεγάλα ταλέντα. Η αγωνιστική του φιλοσοφία ταιριάζει απόλυτα με την Αρσεναλ και τον καλωσορίζουμε στην ομάδα, έχοντας την πεποίθηση πως θα μας οδηγήσει σε μεγάλες αποτυχίες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της διάσημης αγγλικής ομάδας.

Ο Ουναι Εμερι είχε επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα ότι θα διαδεχθεί τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Αρσεναλ, μετά την εμφάνιση μιας φωτογραφίας στην επίσημη ιστοσελίδα του, https://unai-emery.com/en, αλλά και στον λογαριασμό του στο twitter, όπου ανακοινώνεται ως νέος προπονητής της ομάδας Premier League.

Η εικόνα περιελάμβανε μια φωτογραφία του Ισπανού δίπλα στο σήμα της Αρσεναλ με το μήνυμα: «Υερήφανος για να είσαι μέλος της οικογένειας της Αρσεναλ».