Είναι ίσως το πρώτο καλοκαίρι στην Ευρωλίγκα που το μεταγραφικό παζάρι δεν θα είναι τόσο «καυτό» στους παίκτες όσο στους προπονητές.

Δεν έχουν περάσει καν 2-3 μέρες από το φινάλε της φετινής Ευρωλίγκας με τη στέψη της Ρεάλ Μαδρίτης –για 10η φορά –στο Βελιγράδι ως πρωταθλήτριας Ευρώπης και οι φήμες για ένα τρελό γαϊτανάκι στους πάγκους έχει αρχίσει!

Με εξαίρεση τους δύο φιναλίστ (ο Πάμπλο Λάσο θα συνεχίσει για 8η χρονιά στη Ρεάλ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για 5η στη Φενέρμπαχτσε), στους υπόλοιπους πάγκους γίνεται χαμός.

Το πιο «καυτό» όνομα προπονητικά είναι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ας μην μπόρεσε να οδηγήσει τη Ζαλγκίρις στη Γη της Επαγγελίας.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (όλα δείχνουν ότι φτάνει στο τέλος της η συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη), η Μπαρτσελόνα (έχει μεν τον Βιέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος όμως πήγε ως λύση ανάγκης για να σώσει τη χρονιά) και η Μακάμπι (επίσης αναλώσιμος ο Νέβεν Σπάχια) δίνουν που λέει ο λόγος ακόμη και αύριο τα κλειδιά των ομάδων τους στον Σάρας, που ιδιαίτερα σε Βαρκελώνη και Τελ Αβίβ έχει φανατικούς υποστηρικτές έχοντας οδηγήσει ως παίκτης αυτές τις τεράστιες ομάδες στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας και ονειρεύονται να το κάνει και ως προπονητής.

Τον Λιθουανό πάντως δεν τον καίει τόσο το οικονομικό όσο το να μην έχει παρεμβάσεις στο έργο του και να διατηρεί αυτός τον πρώτο και τελευταίο λόγο στον σχεδιασμό κάθε ομάδας.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, αν τελικά όπως όλα δείχνουν φύγει από τη Μόσχα, έχοντας διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο κλαμπ κρατώντας τις ισορροπίες και πηγαίνοντάς το περίπατο κάθε χρόνο στο Φάιναλ Φορ (και ας έχει κατακτήσει μόλις ένα από τα τελευταία τέσσερα) θα παίξει επίσης δυνατά για κάθε ενδιαφερόμενο πάγκο, όπως και ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο αμερικανός τεχνικός της Νταρουσάφακα με την οποία κατέκτησε το Eurocup επιστρέφει στην Ευρωλίγκα αλλά για ένα χρόνο. Ισως να θέλει κάτι παραπάνω και ακούγεται επίσης έντονα το όνομά του για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ας μην ξεχνάμε ότι οδήγησε την Εθνική Ρωσίας στον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2007 νικώντας στον τελικό την Ισπανία μέσα στο σπίτι της).