Εντονη ανησυχία σε μεγάλο μέρος των φίλων του Ολυμπιακού έχει προκαλέσει η χθεσινή ανακοίνωση των αδελφών Αγγελόπουλων μία ημέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου από τη Ρεάλ Μαδρίτης και αφού πρώτοι οι Ερυθρόλευκοι είχαν συγχαρεί τη Βασίλισσα της Ευρώπης.

Θυμίζουμε ότι τα δύο αδέλφια ανέφεραν τα εξής στην κοινή τους δήλωση: «Είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε πετύχει με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας την τελευταία δεκαετία. Δύο τρόπαια, με το μοναδικό επίτευγμα της back2back κατάκτησης της κορυφής της Ευρώπης, πέντε τελικοί και έξι Φάιναλ Φορ. Διακρίσεις που μας κατατάσσουν πλέον ως την κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας από το 2009 έως το 2018. Αυτό το ιστορικό επίτευγμα γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό αν αναλογιστούμε ότι ο προϋπολογισμός της ομάδας του Ολυμπιακού ήταν ο χαμηλότερος μεταξύ των βασικών ανταγωνιστών του. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν σ’ αυτό τον άθλο. Παναγιώτης & Γιώργος Αγγελόπουλος».

Το τάιμινγκ προφανώς επιλέχθηκε επειδή ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή σεζόν, αλλά το ζητούμενο ήταν ίσως και κάτι ακόμα. Το να «ξυπνήσουν» ή να θυμίσουν και στους ξένους παίκτες της ομάδας (με τη βοήθεια των Ελλήνων) το μέγεθος του Ολυμπιακού.

Σε μια τελευταία προσπάθεια να τους αφυπνίσουν για την τελική φάση του πρωταθλήματος, καθώς οι περισσότεροι (ιδιαίτερα οι ξένοι) είναι σε… mood καλοκαιρινό!

Και όλα αυτά περί καθυστέρησης πληρωμών δεν έχουν βάση, διότι είναι γνωστό και συμφωνημένο (αρκετά χρόνια στους δύο Αιωνίους μεταξύ διοικήσεων και παικτών) ότι οι δόσεις πληρωμών –που σε αυτό το επίπεδο είναι έτσι κι αλλιώς υψηλές –καθυστερούν αλλά ποτέ οι παίκτες δεν έχουν χάσει τα λεφτά τους.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι –που έχουν και τα οικογενειακά θέματα αυτόν τον καιρό –δεν θέλουν και δεν σκοπεύουν πάντως να αφήσουν τον Ολυμπιακό, ούτε έκαναν απολογισμό της χρονιάς.

Απλώς γνωρίζουν καλύτερα ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι κομβικό από πολλές απόψεις και θα χρειαστούν αρκετές αλλαγές, αλλά ενδεχομένως και επαναπροσδιορισμός σε κάποια θέματα.