Στο τρίτο Diamond League της χρονιάς και στο δεύτερο όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει επί κοντώ γυναικών θα συμμετάσχει η Κατερίνα Στεφανίδη. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο επιστρέφει το ερχόμενο Σάββατο (26/5) στην πόλη Γιουτζίν και στο στάδιο όπου πριν έξι χρόνια κατέκτησε τον τίτλο στο Περιφερειακό Κολεγιακό Πρωτάθλημα και στο οποίο άρχισε την ανοδική της πορεία.

Η Στεφανίδη, περυσινή νικήτρια της σειράς αγώνων Diamond League, έκανε το ντεμπούτο της στη σεζόν στην Ντόχα, όπου ξεπέρασε τα 4.64μ και πλέον μπαίνει σταδιακά σε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 άρχισε την σεζόν αργότερα σε σχέση με τον αρχικό της προγραμματισμό και αυτό γιατί το χειμώνα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, ο οποίος την άφησε αρκετά πίσω στις προπονήσεις αλμάτων. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ έχει στόχο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, εκεί όπου θα επιδιώξει για μία ακόμη φορά να ανέβει στο βάθρο των νικητριών.

Στο Γιουτζίν ξεχωρίζουν ακόμη η κορυφαία – βάσει επίδοσης – εφέτος στον κόσμο Τζεν Σουρ (ΗΠΑ), η νικήτρια πριν λίγους μήνες στο παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ, Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) με φετινό 4.88μ, αλλά και η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα, στον πρώτο της αγώνα στη θερινή σεζόν. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία των Μπράντσοου (Μ. Βρετανία), ΜακΚάρτνει (Ν. Ζηλανδία) και Νάζεοτ (ΗΠΑ).