Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε νέα συνέντευξη στην πατρίδα του. Και ξανά τα ίδια και τα ίδια. Το ίδιο χιλιοπαιγμένο «σενάριο» από τον τεχνικό του Δικεφάλου του Βορρά. Είναι απορίας άξιον για ποιον λόγο ο ρουμάνος κόουτς συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Εκτός κι αν επαναλαμβάνεται για να… πιστέψει πως όλο το σύμπαν «συνωμότησε» εναντίον του ΠΑΟΚ. Είναι κι αυτή μια μέθοδος, ωστόσο θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει ότι έχει κουράσει. Κι όχι μόνο αυτό βέβαια. Με τη δήλωση «ίσως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη φασιστική Γερμανία θα συνέβαινε ό,τι συνέβη στο ελληνικό πρωτάθλημα» ξεπέρασε κάθε όριο. Ας του εξηγήσουν πέντε πράγματα γιατί παράγινε η κατάσταση.

Πρώτη εικόνα

Ακρως θετική ήταν η πρώτη εντύπωση που άφησε ο Νίκος Νταμπίζας στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στην πρώτη του παρουσία στο Κορωπί. Οι παίκτες είδαν έναν άνθρωπο που τους μίλησε με ειλικρίνεια και όχι με υποσχέσεις. Εναν άνθρωπο που και φιλικός ήταν όποτε χρειάστηκε, αλλά και αποστάσεις κράτησε σε ορισμένα σημεία της κουβέντας. Οπως ότι όποιος μείνει θα πρέπει να το θέλει πραγματικά και να μην αρχίσει τα… παράπονα με την πρώτη ευκαιρία. Ο Νταμπίζας το πρώτο στοίχημα το κέρδισε. Μένει πλέον να κερδίσει και το στοίχημα με την κατάλληλη επιλογή προπονητή.

Ο κορυφαίος πασέρ

Δεν ανακαλύπτω την Αμερική. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης «ακτινογράφησε» διά ζώσης τον Ζαν Μπατίστ Λεό (πριν εισηγηθεί την απόκτησή του), αλλά είναι αυτονόητο ότι ζήτησε και την άποψη του γιου του Γιώργου, που καθοδηγούσε για μία σεζόν τον Γάλλο στον Κισσαμικό. Κάποιες αρετές βέβαια προκύπτουν και από την απλή ανάγνωση των αριθμών. Γιατί ο μεσοεπιθετικός Λεό –πέρα από τα οκτώ γκολ –μοίρασε και 11 ασίστ.

Στα Σπάτα

Μπορεί οι παίκτες της ΑΕΚ να έχουν εξασφαλίσει άδεια από τον Μανόλο Χιμένεθ, ωστόσο αρκετοί εξ αυτών δεν έχουν αφήσει στην άκρη τη δουλειά. Ακόμα και χθες κάποιοι βρέθηκαν στα Σπάτα για να κάνουν ασκήσεις στο γυμναστήριο. Μπάρκας, Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος και Κονέ πήγαν νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις της ομάδας δουλεύοντας στο γυμναστήριο. Κάτι που αναμένεται να κάνουν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, πριν αναχωρήσουν για κάποιον καλοκαιρινό προορισμό.

Αλλος για τη Μύκονο

Κάποιοι άλλοι πάντως από την ΑΕΚ απολαμβάνουν ήδη τις διακοπές τους. Αστριτ Αϊντάρεβιτς και Βίκτωρας Κλωναρίδης, δύο παίκτες που κάνουν παρέα και εκτός γηπέδων ξεκουράζονται στη Μύκονο, κάνοντας τις βουτιές τους στην Ψαρού και αναρτώντας μάλιστα και σχετικά στιγμιότυπα στο Instagram. Ο Αϊντάρεβιτς δεν έχασε την ευκαιρία να πειράξει τον συμπαίκτη του για τις ικανότητές του στο κολύμπι.

Στη Μύκονο, πληροφορήθηκα, είναι κι ακόμα ένας ποδοσφαιριστής, που απολαμβάνει τις τελευταίες ημέρες πριν αρχίσει την προετοιμασία για το Μουντιάλ. Ο Μούσα Ντεμπελέ, ύστερα από μια πολύ καλή χρονιά με την Τότεναμ, ετοιμάζεται να αγωνιστεί στα γήπεδα της Ρωσίας με την Εθνική Βελγίου.

Μάρκετινγκ

Το 1991 στο Παρίσι την πλήρωσε ο Ζόραν Σάβιτς και τώρα στο Βελιγράδι ήταν η σειρά του Φαμπιάν Κοζέρ. Ο γάλλος γκαρντ υπήρξε και μάλιστα απρόσμενα ο ακρογωνιαίος λίθος της Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κυρίως στον τελικό με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά και αυτόν, όπως τότε τον σέντερ της Γιουγκοπλάστικα, τον έφαγε η μαρμάγκα του… μάρκετινγκ! Πριν από 27 χρόνια βγήκε MVP ο Τόνι Κούκοτς και προχθές ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη του Φάιναλ Φορ απονεμήθηκε στον Λούκα Ντόντσιτς.

Απιστία!

Ο Φαμπιάν Κοζέρ σκοπεύει να παντρευτεί το καλοκαίρι και δεν έχει ακόμη παιδιά, αλλά προχθές το βράδυ μέσα στα αποδυτήρια έκανε σαν να κρατούσε στην αγκαλιά του ένα νεογέννητο! Είχε πάρει αγκαλιά το τρόπαιο, το φιλούσε, το έβγαζε φωτογραφία και έστελνε το εξής μήνυμα στη μέλλουσα σύζυγό του:

«Συγγνώμη αγάπη μου, αλλά απόψε θα σε απατήσω με αυτή την κούπα. Ζηλεύεις;»

Περιμένοντας τον Μπουφόν

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ αλ Κελαϊφί, μπορεί να διέψευσε το ενδιαφέρον για τον Τζίτζι Μπουφόν, ωστόσο η φημολογία συνεχίζεται με την ίδια ένταση. Χθεσινά δημοσιεύματα σε Ιταλία και Γαλλία συνιστούσαν ουσιαστικά υπομονή, καθώς ανέφεραν πως ίσως αύριο θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση. Ο Μπουφόν έχει ενημερώσει πως θα ανακοινώσει την απόφασή του αυτή την εβδομάδα. Μπορεί ο Αλ Κελαϊφί να δήλωσε πως η Παρί έχει τερματοφύλακα τον Αρεολά, όμως εγώ αν ήμουν στη θέση τού 25χρονου θα ανησυχούσα…

Υψηλές αφίξεις στον Σκορπιό

Τον θυμάστε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ; Ηρθε και έφυγε από τον Ολυμπιακό, αλλά τώρα έχει γίνει μεγάλος και τρανός. Χθες, έφτασε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα με κατευθείαν πτήση από το Μονακό στο Ακτιο. Ο πορτογάλος προπονητής της Μονακό μετέβη στο Νυδρί, ύστερα με σκάφος στον Σκορπιό και εκεί θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες. Ποιος ο σκοπός της επίσκεψής του στη χώρα μας; Οπως με ενημερώνει άνθρωπός μου στη Λευκάδα, ο Οδυσσέας Νυδριού σε συνεργασία με τη Μονακό διοργανώνουν σεμινάριο προπονητικής και σήμερα το μεσημέρι θα μιλήσει σε αίθουσα ξενοδοχείου σε προπονητικό σεμινάριο. Κοντά στον Ζαρντίμ (φωτογραφία πάνω) θα είναι οι Τάκης Λεμονής, Τραϊανός Δέλλας και Ακης Ζήκος. Το απόγευμα οι τέσσερις κόουτς θα επιβλέψουν προπόνηση νεαρών παιδιών από τις ακαδημίες του Οδυσσέα. Κλείνοντας, απλά να θυμίσω ότι ο Σκορπιός είναι ιδιοκτησίας Ριμπολόβλεφ που έχει και τη Μονακό.

Ολα ανοιχτά για Πρίγιοβιτς

Το όνομα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς επανήλθε στο προσκήνιο πριν καλά καλά τελειώσει το πρωτάθλημα. Τα σενάρια περί προτάσεων για τον διεθνή άσο του ΠΑΟΚ είναι αρκετά αλλά, όπως μου είπε ένας φίλος από τη Θεσσαλονίκη, είναι νωρίς ακόμα για να γίνει κάτι. Δεν μου απέκλεισε όμως ότι δεν θα γίνει στο μέλλον. Αυτό το άφησε ανοιχτό. Υπάρχει Παγκόσμιο Κύπελλο μπροστά και ο Δικέφαλος δεν βιάζεται. Μπορεί λοιπόν να γίνουν πράγματα μετά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ολα είναι ανοιχτά με την περίπτωση του διεθνούς άσου και οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Να σου λοιπόν τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον σέρβο στράικερ και να οι «διευκρινίσεις» από τον Δικέφαλο του Βορρά πως ο παίκτης έχει ρήτρα 10 εκατ. ευρώ.

Κανείς προφανώς δεν έχει αμφισβητήσει το συγκεκριμένο ποσό. Η συγκεκριμένη ρήτρα υπάρχει και το γνωρίζουν πολύ καλά όλες οι ομάδες. Είναι όμως ξεκάθαρο πως μια μεταγραφή μπορεί να γίνει ακόμα και αν δεν δοθεί το ποσό της ρήτρας. Με συμφωνία των δύο ομάδων. Αν δηλαδή η πρόταση είναι 8 εκατομμύρια, δεν γίνεται η δουλειά; Μπορεί και να γίνεται…