Αναμένεται στην Ελλάδα αύριο. Για τρίτη φορά από τις αρχές Απριλίου, όταν και συμφώνησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να αναλάβει την ευθύνη στον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς επιστρέφει στα μέρη μας και η παρουσία του προφανώς δίνει την αίσθηση πως οι Πειραιώτες ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο στον σχεδιασμό που έχουν ήδη αναπτύξει.

Τι έχει γίνει ώς εδώ; Ηδη αρκετά, αν συνυπολογίσει κανείς την εποχή. Και το πλάνο έχει καταστρωθεί καιρό τώρα, και η αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού έχει φέρει αποφάσεις για το ρόστερ, και οι πρώτες μεταγραφικές αναζητήσεις είναι σε ισχύ.

Μια τριλογία που έχει βάλει τους Πειραιώτες σε πορεία με θέα στην επανεκκίνηση. Είναι τρεις εβδομάδες μακριά το ξεκίνημα της προετοιμασίας, το πρώτο ραντεβού στον Ρέντη (15/6), και ομολογουμένως ήδη έχει καλυφθεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς. Μάλλον το δυσκολότερο. Να επιλέξεις ένα αγωνιστικό σχέδιο, να διαλέξεις τους ποδοσφαιριστές από το υπάρχον δυναμικό που μπορούν να το υπηρετήσουν, να καταλήξεις σε εκείνο που έχεις και να διαπιστώσεις τι σου λείπει.

Φυσικό είναι οι περισσότεροι να έχουν κατά νου τις μεταγραφές, τέτοια εποχή. Στην πραγματικότητα όμως η επιτυχία του Ολυμπιακού είναι ότι ήδη κατάφερε να κάνει όλα τα προηγούμενα βήματα πολύ γρήγορα, για να μπορεί σήμερα να είναι σε θέση να ρίχνει τις ματιές του στην αγορά ή και να «χτυπά» σε υποθέσεις που τον ενδιαφέρουν. Είναι πιο μπροστά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς από τους ανταγωνιστές της, ακριβώς διότι δεν άφησε τον χρόνο να πάει χαμένο. Η επιλογή της πρόσληψης νέου προπονητή από τον Απρίλιο και το δικαίωμα που του δόθηκε να δουλέψει παράλληλα ώς τη λήξη της σεζόν. Εχει βεβαίως αρκετή δουλειά να κάνει, αλλά το χρονοδιάγραμμα αυτή την εποχή τον βγάζει νικητή.

Και μιας και αναφερθήκαμε στα μεταγραφικά, και εκεί ο Ολυμπιακός μπροστά είναι. Θυμίζουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν ανοίξει λογαριασμό και σε αυτό το επίπεδο, και μάλιστα με τρόπο εμφατικό: τη μετακόμιση του MVP της Σούπερ Λίγκας Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από την ΑΕΚ στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Μαρτίνς με την επιστροφή του στην Ελλάδα προφανώς θα έχει μια σειρά από συναντήσεις με τους εκπροσώπους της διοίκησης. Εννοείται επίσης ότι θα βρεθεί και στον Ρέντη για τις τελικές λεπτομέρειες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Για το πρώτο δεκαήμερο (15-25/6) που η ομάδα θα το περάσει στο αθλητικό της κέντρο, αλλά και τις λεπτομέρειες για το ταξίδι με τελικό προορισμό το Ζέεφελντ, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.