Kαλύτερος νέος παίκτης της σεζόν. Μέλος της κορυφαίας πεντάδας της κανονικής περιόδου. MVP της κανονικής περιόδου. Πρωταθλητής της Ευρωλίγκας. Πολυτιμότερος παίκτης του Φάιναλ Φορ.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Λούκα Ντόντσιτς οικονόμησε και ένα εκατομμύριο μίλια από την Turkish Airlines για να κάνει τον γύρο του κόσμου όχι σε μια ζωή, αλλά σε επτά και βάλε!

Εχω κι άλλα… ράμματα για τη γούνα του δεκαεννιάχρονου wonder boy από τη Λιουμπλιάνα: ήδη μέσα σε οκτώ μήνες ανέβηκε σε δυο διαφορετικούς χρυσοποίκιλτους θρόνους (του Ευρωμπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη και της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι), ενώ σε έναν μήνα από τώρα μπορεί να φιγουράρει και στο Νο 1 του ντραφτ του ΝΒΑ ώστε να ξαναβρεθεί κιόλας στη δούλεψη του προπονητή του στην Εθνική Σλοβενίας και πλέον των Φοίνιξ Σανς, Ιγκόρ Κοκόσκοφ…

Αυτό είναι όντως ένα παραμύθι που βγήκε αληθινό: ο Ντόντσιτς δεν ζει απλώς το όνειρό του, αλλά το πιάνει, το σφίγγει, το ξεζουμίζει, το κάνει χυμό και το ρουφά με απληστία ίσαμε το μεδούλι!

Αυτός ο φοβερός και τρομερός ξανθομάλλης που καταπλήσσει τα πλήθη επιφυλάσσεται πλέον διά τα περαιτέρω σε έναν άλλο πλανήτη. Το εάν θα βαδίσει στα χνάρια ή θα ξεπεράσει τους μεγάλους μύθους του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα φανεί εν καιρώ τω δέοντι. Μέχρι τότε όμως ο γιος του μπασκετμπολίστα Σάσα και της κομμώτριας και ιδιοκτήτριας ενός ινστιτούτου καλλονής, Μίριαμ, θα μοστράρει την αφεντομουτσουνάρα του σε ένα ονειρεμένο κάδρο το οποίο ο ίδιος έφτιαξε…

Είχε που είχε τα γονίδια από τον πατέρα του, πήρε το κατιτίς του και από τη δουλειά της μάνας του και ιδού πώς έγινε ένας μπασκετμπολίστας εκπάγλου καλλονής!

Μικρό παιδί χαρά γεμάτο. Οντας ακόμη ένας άγουρος, αλλά συναρπαστικός, teenager ο Ντόντσιτς περισσότερο από τα λεφτά, τους τίτλους και τη φήμη, παίζει για κάτι άλλο που κινεί το αίμα στις αρτηρίες του…

Παίζει και απολαμβάνει τη χαρά του παιχνιδιού, άλλωστε όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος χθες το βράδυ, «κάθε βράδυ που βγαίνω στο γήπεδο για έναν αγώνα δεν σκέπτομαι το βάρος των ευθυνών και των μεγάλων προσδοκιών, αλλά το πώς θα απολαμβάνω το μπάσκετ και θα διασκεδάζω περισσότερο»!