Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, όταν αναλάμβανε τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι αντικαθιστώντας το τοτέμ του πάγκου του Δικεφάλου τον Σούλη Μαρκόπουλο, είχε ζητήσει υπομονή όπως χρειάζεται σε όλες τις ομάδες.

Το έκανε πριν τις απανωτές ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά είχε την τύχη να έχει… αφεντικό έναν πρώην εμβληματικό παίκτη του Δικεφάλου, τον Μπάνε Πρέλεβιτς, που γνώριζε καλύτερα από τον καθένα την πίεση που ασκεί η ανάγκη για το καλό αποτέλεσμα στον ΠΑΟΚ και ήξερε πώς να το διαχειριστεί.

Οι δύο άνδρες απολαμβάνουν τώρα τους καρπούς των κόπων τους καθώς μετά τη νέα νίκη (93-88) επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Δικέφαλος του Βορρά (η μοναδική ομάδα που έχει 4-0 φέτος με την νταμπλούχο σε τρόπαια ΑΕΚ) πέρασε με εμφατικό τρόπο στα ημιτελικά όπου περιμένει ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός.

«Η νίκη και η πρόκρισή μας είναι αφιερωμένες στον Απόλλωνα Τσόχλα, έναν ηγέτη και έναν παίκτη που αποτελεί την ήρεμη δύναμη για μας» είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και συνυπογράψαν όλοι οι παίκτες που ήθελαν να παρηγορήσουν έστω λίγο τον ιδιαίτερα άτυχο συμπαίκτη τους, ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι στην Πυλαία υπέρτη ρήξη χιαστού!

Οπως είναι φυσικό αυτό το γεγονός ήταν και το μόνο που επισκίασε τη χαρά για τη σημαντική πρόκριση του ΠΑΟΚ.

Ο Φιλ Γκος πάντως κατά την επιστροφή της αποστολής στη Θεσσαλονίκη πέταξε την μπηχτή του που είχε…ποδοσφαιρική χροιά.

«Ισως η ΑΕΚ να είναι καλύτερη στα χαρτιά, ενώ εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι αγωνιστικά. Κάναμε αρκετές αλλαγές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Με τον καιρό βγήκε η ταυτότητα του καθενός, ο κάθε παίκτης βρήκε τον ρόλο του στην ομάδα και είναι πολύ σημαντικό αυτό που πετύχαμε».