Θα κάνει μια προσπάθεια η ΑΕΚ να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Σέρχιο Αραούχο, αν και οι πιθανότητες είναι μηδαμινές. Η Λας Πάλμας υποβιβάστηκε από την Πριμέρα και αναπόφευκτα έχει βγάλει τα «ασημικά» στη βιτρίνα. Υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες για τον αργεντινό επιθετικό και θυμηθείτε ειδικά την αγορά της Γαλλίας όταν θα έρθει η ώρα. Διότι για παράδειγμα το περασμένο Σάββατο υπήρχαν σκάουτ από το Σαμπιονά στο ΟΑΚΑ ακριβώς για να δουν σε δράση τον στράικερ της ΑΕΚ. Τέλος πάντων, από αλλού ξεκινήσαμε. Από την προσπάθεια της Ενωσης να τον διατηρήσει στο δικό της ρόστερ. Αυτή τη στιγμή ο Αραούχο κοστίζει 5-6 εκατ. ευρώ και αυτά τα χρήματα δεν τα δίνει ούτε κατά διάνοια η ομάδα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ξέρει όμως ότι δεν μπορεί να ποντάρει σε νέο δανεισμό, και κάπως έτσι έχει σχηματίσει ένα πλάνο εναλλακτικό. Θα προσπαθήσει να κάνει μια συζήτηση με τους Ισπανούς για συνιδιοκτησία. Για το 50% των δικαιωμάτων και με το δέλεαρ της πιθανής συμμετοχής του 26χρονου στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να ανεβάσει την αγοραστική του αξία. Αυτή είναι η ιδέα ξαναλέμε. Τώρα πόσες πιθανότητες έχει; Λίγες. Πολύ λίγες. Θα πρέπει να μην εμφανιστεί κανείς ενδιαφερόμενος αγοραστής του 100% για να συζητήσει η Λας Πάλμας για το 50%. Και οι Ισπανοί αφενός δεν βιάζονται, αφετέρου ήδη λαμβάνουν μηνύματα από την αγορά για τον Αργεντινό. Θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη λοιπόν αν με κάποιο τρόπο η ΑΕΚ καταφέρει να κρατήσει τον Αραούχο. Τόσο μεγάλη που ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήδη σχηματίζει λίστα με υποψήφιους αντικαταστάτες του 26χρονου.

Ο Νο 2 γιατον Παναθηναϊκό

Ποιος είναι ο έλληνας προπονητής που έχει αποφασίσει να μην κάνει… τίποτα επαγγελματικά πριν ολοκληρωθεί η κατάσταση με θέα στον πάγκο του Παναθηναϊκού; Ξέρει ότι οι Πράσινοι συζητούν με τον Γιώργο Δώνη, ξέρει και ότι το πιθανότερο είναι να συμφωνήσουν μαζί του. Περιμένει όμως διότι έχει τους λόγους του. Τη διαβεβαίωση πως αποτελεί το Νο 2 στη λίστα. Σας προειδοποιούμε πως το όνομά του αποτελεί μεγάλη έκπληξη και ότι είναι πολύ δύσκολο να τον εντοπίσει κάποιος. Λεπτομέρειες προσεχώς. Αν, τέλος πάντων, χρειαστεί!

O ΟΦΗγια Σαλίνο

Θυμάστε τον Λεάντρο Σαλίνο (φωτογραφία) που έκανε μια χαρά πορεία στον Ολυμπιακό για μια ολόκληρη τριετία (2013-16). Ο βραζιλιάνος μπακ έχει ακόμη θαυμαστές στην Ελλάδα και δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να τον ξαναδούμε στα μέρη μας. Ο ΟΦΗ ρώτησε πρόσφατα για τον 33χρονο που έχει επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σάντα Κρουζ. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει ανταπόκριση, αλλά η αλήθεια είναι πως και ο ίδιος ο Σαλίνο έχει πάντα στην καρδιά του την Ελλάδα. Αρα δεν είναι απίθανο…

Δύο «όχι»,ένα «ναι»

Ελεύθερος ο Γιεβχέν Χατσερίντι έπειτα από μπόλικη περιπέτεια με την Ντιναμό Κιέβου. Είναι στην αγορά λοιπόν και πάντα στην «καρδιά» του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ο Ουκρανός λέει πως δεν έχει υπογράψει πουθενά ακόμη. Πρόσφατα όμως απέρριψε δύο προτάσεις από εκείνες όπου δύσκολα λες «όχι». Αυτομάτως λοιπόν κίνησε και… υποψίες. Ο Χατσερίντι (φωτογραφία κάτω) αρνήθηκε πρόταση της Μπράιτον (Πρέμιερ Λιγκ) η οποία του προσέφερε 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως. Απέρριψε όμως και την Τραμπζονσπόρ η οποία έβαλε στο τραπέζι ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Και μιας και τα συγκεκριμένα χρήματα μοιάζει αδύνατο να τα βρει αλλού, προκύπτουν οι υποψίες. Οτι κάπου έχει υπογράψει. Κάπου… στη Θεσσαλονίκη!

Μπακάκης… τέλος

Τέλος στο… φλερτ της Στουτγάρδης με τον Μιχάλη Μπακάκη, που φέτος έκανε πολύ καλή σεζόν με την ΑΕΚ. Οι Γερμανοί κοίταξαν όντως την περίπτωσή του αλλά αποφάσισαν να κάνουν μια σπουδαία επένδυση για το δεξί άκρο της άμυνάς τους. Αγόρασαν από τη Μάντσεστερ Σίτι τον Πάμπλο Μαφέο. Ο 20χρονος Ισπανός μάλιστα έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του κλαμπ. Δαπανήθηκαν για χάρη του 10 εκατ. ευρώ.

Μένει εδώ

Η Κέρκυρα μπορεί να υποβιβάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά ο Τουράμ (φωτογραφία) δεν έχει λόγο να ανησυχεί στην ιδέα ότι θα πρέπει να φτιάξει βαλίτσες. Ο 27χρονος βραζιλιάνος επιθετικός όχι μόνο είναι περιζήτητος, αλλά επί της ουσίας ήδη προβάρει την επόμενη φανέλα του. Ακούγεται έντονα το όνομά του στη Λιβαδειά, και μιας και οι Βοιωτοί έχουν παράδοση να «τιμούν» την αγορά της Σούπερ Λίγκας δεν έχουμε λόγο να μην το πιστέψουμε.