Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Γουέστ Χαμ αποτελεί ο Ντέιβιντ Μόιες, καθώς ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρηση του Σκωτσέζου προπονητή, μετά τη λήξη του βραχυχρόνιου συμβολαίου του. Ο 55χρονος ανέλαβε στις 7 Νοεμβρίου 2017 τα «σφυριά», αντικαθιστώντας τον Σλάβεν Μπίλιτς και με την ομάδα να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Η αποστολή του ήταν να κρατήσει τη Γουέστ Χαμ στην Premier League και την έφερε εις πέρας, καθώς η ομάδα κατέλαβε την 13η θέση της κατάταξης. Μαζί με τον Μόιες, παρελθόν από τους Λονδρέζους αποτελούν και οι βοηθοί του, Άλαν Ιρβάιν, Στούαρτ Πιρς και Μπίλι ΜακΚίνλεϊ.

Ο εκ των προέδρων της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Σάλιβαν, τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του για το θέμα: «Όταν ήρθαν ο Ντέιβιντ και το επιτελείο του, ήταν επιθυμία και των δύο πλευρών η προσοχή να είναι στραμμένη μόνο στους έξι μήνες έως το τέλος της σεζόν, σημείο στο οποίο θα λαμβανόταν μια απόφαση για το μέλλον. Έχοντας καταγράψει και αναλύσει την κατάσταση τώρα που η σεζόν έχει ολοκληρωθεί, αισθανόμαστε ότι είναι σωστό να κινηθούμε προς μια διαφορετική κατεύθυνση».

Η σχετική ανακοίνωση της Γουέστ Χαμ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι ο σύλλογος δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια έως ότου επιβεβαιωθεί η πρόσληψη νέου προπονητή.