Λίγες μόλις ημέρες απέμειναν για την έναρξη του εφετινού Diamond League και τον αγώνα της Ντόχα στις 4 Μαϊου, όπου θα έχουμε τη συμμετοχή στο επί κοντώ των Ελληνίδων αθλητριών Κατερίνας Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου. Η Στεφανίδη, που ήταν δεύτερη τον Μάρτιο στο Παγκόσμιο κλειστού του Μπέρμιγχαμ, θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις που είχε κατακτήσει το χρυσό, ενώ η Κυριακοπούλου, που έμεινε εκτός το 2017 λόγω γέννησης του παιδιού της, θέλει μέσα από τους αγώνες να επανέλθει σε μεγάλα άλματα.

Η Μόρις έχει κάνει ήδη μέσα στη σεζόν του ανοικτού 4.88μ (το ατομικό της είναι 5.00μ), ενώ οι δύο Ελληνίδες άλτριες δεν έχουν κάνει ακόμη αγώνες. Στο αγώνα θα πάρουν επίσης μέρος η Κέιτι Ναγκότ (ΗΠΑ, 4.50μ φέτος), η Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς, 4.75μ) και η Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία, 4.70μ).

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η διεξαγωγή και των 200μ ανδρών, όπου ο Τουρκος παγκόσμιος πρωταθλητής Ραμίλ Γκουλίγεφ, με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν, θ΄ αντιμετωπίσει τον Καναδό «ασημένιο» Ολυμπιονίκη Αντρέ Ντε Γκρας, τον Αμερικανό νικητή του Diamond League στην απόσταση, Νόουα Λάιλς, και τον τρίτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζερίμ Ρίτσαρντς από το Τρίνιταντ και Τομπάγκο. Η έκπληξη στο αγώνισμα θα είναι η συμμετοχή του Τζαμαϊκανού Ομάρ ΜακΛάουντ, του παγκόσμιου πρωταθλητή και «χρυσού» Ολυμπιονίκη στα 110μ εμπόδια.