Στο ποδόσφαιρο πάντα θα υπάρχουν εκπλήξεις, κάποιες φορές μπορεί και να γίνονται… θαύματα. Όπως το 3-0 της Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα στον προημιτελικό του Champions League, που άφησε εκτός τους Καταλανούς από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η «Μπάρτσα», όμως, παραμένει η κορυφαία ομάδα του κόσμου, άσχετα με το τι συνέβη στο «Ολίμπικο» πριν λίγες μέρες. Το απέδειξε και στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, όπου με ολοκληρωτική εμφάνιση «ισοπέδωσε» την Σεβίλη και με το εμφατικό 5-0 πανηγύρισε την κατάκτηση του 4ου σερί Copa del Rey και 30ού στην ιστορία της.

Στο νέο «στολίδι» της Ατλέτικο, το «Wanda Metropolitano», το βράδυ του Σαββάτου (21/4) οι Καταλανοί πρόσφεραν στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και στα εκατομμύρια των φιλάιλων που είδαν το ματς από την τηλεόραση άλλη μία μεγάλη ποδοσφαιρική παράσταση. Μπορεί η Σεβίλη να μην θυμίζει την ομάδα του πρόσφατου παρελθόντος, ωστόσο, δεν παύει να συγκαταλέγεται μέσα στις κορυφαίες της La Liga, άσχετα με την αγωνιστική της κατάσταση. Απέναντι, όμως, σε μία τέτοια Μπαρτσελόνα καμία ομάδα στον πλανήτη δεν είναι δυνατό να αντισταθεί…

Δύο χρόνια νωρίτερα, το ίδιο ζευγάρι είχε αναμετρηθεί ξανά στον τελικό, τότε στο «Βιθέντε Καλντερόν», με τους «μπλαουγκράνα» να επικρατούν δύσκολα 2-0 στην παράταση! Απόψε, όμως, η «σεμνή τελετή» είχε λάβει τέλος από το πρώτο μέρος, όταν οι Καταλανοί προηγήθηκαν με 3-0, χάρις στα γκολ των Σουάρες (2) και Μέσι. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (52΄) ο Ινιέστα «έγραψε» το 4-0, ενώ στο 70΄ ο Κουτίνιο με πέναλτι έβαλε και αυτός τη «σφραγίδα» του στο «πάρτι» της ομάδας του.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβλέρδε στην 5η διαδοχική της παρουσία σε τελικό κυπέλλου «έγραψε ιστορία», καθώς έγινε η

πρώτη στη μετεμφυλιακή Ισπανία που κατακτά το τρόπαιο για τέσσερις σερί σεζόν. Ανάλογο επίτευγμα έχουν να επιδείξουν μόνο η Ρεάλ (ως Madrid FC) από το 1905 ως το 1908 και η Αθλέτικ Μπιλμπάο από το 1930 ως το 1933.

Κι όσο κι «πόνεσε» τους «μπλαουγκράνα» ο αποκλεισμός στο Champions League, η κατάκτηση του Κυπέλλου και η επικείμενη του νταμπλ, μιας και ουσιαστικά έχει κατακτήσει και το πρωτάθλημα, σαφώς και αποτελεί μία άκρως επιτυχημένη σεζόν για το σύλλογο της Βαρκελόνης.

Η Σεβίλη απέτυχε να πάρει το 6ο τρόπαιο στην ιστορία της, ενώ θα ψάξει την ευρωπαϊκή της έξοδο την ερχόμενη περίοδο μέσω του πρωταθλήματος. Εκεί όπου βρίσκεται στην έβδομη θέση και κινδυνεύει να μην βγει ούτε στο Europa League, καθώς αρκετές ομάδες εποφθαλμιούν τη θέση της.

Ιστορικό γκολ ο Μέσι

Από την αποψινή ποδοσφαιρική πανδαισία δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο Λιονέλ Μέσι. Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου «έγραψε» το 2-0 στο 31΄, γκολ με μεγάλη σημασία για τον Αργεντινό καθώς «έπιασε» τον μεγάλο Τέλμο Θάρα. Ο θρύλος της Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε σκοράρει σε πέντε τελικούς στο Copa del Rey, επίδοση που ισοφάρισε ο Μέσι.

ΣΕΒΙΛΗ (Βιτσέντζο Μοντέλα): Σορία, Μερκάδο, Λενγκλέ, Νάβας, Εσκουδέρο, Μπανέγα, Ενζονζί, Σαράμπια (82΄ Λαγιούν), Κορέα (46΄ Ραμίρεζ), Βάσκεζ (86΄ Νολίτο), Μουριέλ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ρομπέρτο, Μπούσκετς (76΄ Παουλίνιο), Ράκιτιτς, Ινιέστα (88΄ Ντένις Σουάρεθ), Κουτίνιο (82΄ Ντεμπελέ), Μέσι, Σουάρες