Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε και την Δανέζα Κάρεν Μπαρίτζα, η Ελλάδα πήρε την πρωτιά στον όμιλο του Fed Cup και στις δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τόνισε:

«Νομίζω πως δεν είχε και μεγάλη διαφορά ο αγώνας έναντι του χτεσινού. Σίγουρα η αντίπαλος ήταν πιο σταθερή από την Αιγύπτια. Εγώ έπαιξα ίσως και καλύτερα από χτες, απλώς σε δύο-τρία γκέιμ έκανα μια «κοιλιά», αλλά δεν ανησύχησα ποτέ μέσα στο παιχνίδι, ήμουν σίγουρη για το παιχνίδι που έπαιζα, οπότε δεν είχα αμφιβολία για το σκορ στο τέλος».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου, λέγοντας: «Είναι πάρα πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα. Μακάρι εμείς οι αθλητές να μπορούσαμε να το ζούμε πιο συχνά αυτό. Δυστυχώς δεν γίνεται, αλλά είναι πολύ όμορφο όλο αυτό. Το έχουν οργανώσει πολύ καλά και για εμάς είναι πολύ όμορφο που έχουμε όλο αυτόν τον κόσμο δίπλα μας».

Στην ερώτηση αν βοηθάει ή αγχώνει η πίεση του κόσμου, μας απάντησε: «Στην αρχή ίσως, επειδή δεν παίζουμε ποτέ στην Ελλάδα και δεν το έχουμε κάθε εβδομάδα αυτό, όπως είναι σε άλλα αθλήματα. Θέλαμε να δούμε και τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά τώρα που πήραμε φόρα είναι μια χαρά. Το χαιρόμαστε».

Μας μίλησε ακόμη και για το συγκλονιστικό ματς της Γραμματικοπούλου: «Ναι, το ζήσαμε όλοι το ματς της Βαλεντίνης. Η αντίπαλος, η πιτσιρίκα αυτή είναι πολύ καλή στα τζούνιορς. Είμαι πολύ περήφανη για την Βαλεντίνη και τη νίκη της, γιατί ήταν στο τσακ, έφτασε σε δύο ματς-πόιντ. Εγώ έκανα ζέσταμα και σταμάταγα για να το κοιτάζω. Χαλάλι της όμως».