Ο Μάνουελ Νόιερ επανήλθε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων της Μπάγερν Μονάχου, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν επτά μήνες. Στις αρχές του μήνα είχε ξεκινήσει να γυμνάζεται με τους υπόλοιπους τερματοφύλακες των Βαυαρών, ωστόσο η πορεία της αποθεραπείας του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και πλέον προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο 32χρονος Νόιερ τραυματίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι τον Απρίλιο, στην αναμέτρηση του Champions League με τη Ρεάλ. Επανήλθε λίγο μετά το ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν και αγωνίστηκε σε τέσσερα ματς (τρία στο πρωτάθλημα κι ένα στην Ευρώπη), αλλά τον Σεπτέμβριο υπέστη σε προπόνηση δεύτερο κάταγμα στο ίδιο πόδι και χειρουργήθηκε, με συνέπεια να βρίσκεται ήδη σχεδόν επτά μήνες εκτός δράσης.

«Επιδίωξη του Μάνουελ είναι να παίξει ξανά την εφετινή σεζόν και να βρίσκεται στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όμως προέχει η υγεία του», είπε ο τεχνικός της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με το Ανόβερο.

Η επιστροφή του κορυφαίου Γερμανού γκολκίπερ αποτελεί μία εξαιρετικά ευχάριστη είδηση κυρίως για τον Γιοακίμ Λεβ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να τον περιμένει ως την τελευταία στιγμή, πριν ανακοινώσει (στις 15/5) την 23άδα της «νατσιονάλμανσαφτ» για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ο τεχνικός των «πάντσερ» έχει δηλώσει σχετικά αισιόδοξος για την επάνοδο του Νόιερ, προσθέτοντας όμως ότι δεν πρόκειται να τον συμπεριλάβει στις κλήσεις του, αν δεν έχει δώσει πρώτα κάποια παιχνίδια με τη Μπάγερν.