Οι μέρες και τα έργα του Αρσεν Βενγκέρ στην Άρσεναλ, τα 22 χρόνια παρουσία του στον πάγκο των «κανονιέρηδων», είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας για τις επόμενες μελλοντικές γενιές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Περισσότεροι από 1.200 αγώνες σε Αγγλία και Κύπελλα Ευρώπης, αήττητα σερί που δύσκολα θα καταρριφθούν, είναι δύο μόνο από τα κατορθώματα της Άρσεναλ του Γάλλου τεχνικού, ο οποίος τον Οκτώβριο θα… πατήσει τα 69 του χρόνια. Τα ξένα ΜΜΕ, με αφορμή την απόφαση του Αλσατού να εγκαταλείψει τους Άγγλους στο τέλος της σεζόν, φέρνουν στη δημοσιότητα τους ενδεικτικότερους αριθμούς στην πορεία του Βενγκέρ όλα αυτά τα χρόνια.

1.228: Οι αγώνες του Βενγκέρ μέχρι στιγμής στον πάγκο της Άρσεναλ. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στους 1.236, στην περίπτωση που οι «κανονιέρηδες» φτάσουν στον τελικό του Europa League.

7: Τα τρόπαια του Βενγκέρ στο Κύπελλο Αγγλίας. Το τελευταίο, τη σεζόν 2016/17 απέναντι στην Τσέλσι. Είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

49: Το αήττητο σερί της Άρσεναλ τη σεζόν 2003-04. Ηττήθηκε τελικά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν συμπληρώσει τους 50.

17: Τα τρόπαια που έχει ο Βενγκέρ με τους «κανονιέρηδες». Τα πρώτα 11 ήταν την πρώτη δεκαετία του στο σύλλογο.

3: Τα πρωταθλήματα που κατέκτησε στην Premier League (1998, 2002, 2004). Όλα την πρώτη οκταετία της συνεργασίας των δύο πλευρών. Υπό την καθοδήγησή του, η Άρσεναλ κατέκτησε έξι φορές την δεύτερη θέση και ισάριθμες την τέταρτη.

823: Οι αγώνες τους οποίους έχει κοουτσάρει ο Βενγκέρ στην Premier League από τον πάγκο της Άρσεναλ. Πρόκειται για τον πιο έμπειρο προπονητή στην ιστορία του πρωταθλήματος (810 είχε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον).

10: Ο Βενγκέρ είχε ρεκόρ 100% απέναντι σε μια χούφτα συλλόγων, ωστόσο… αγαπημένος του αντίπαλος ήταν η Ρέντινγκ, με 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

25: Μόνο το 25% των αγώνων του Βενγκέρ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου ολοκληρώθηκε με νίκες, ενώ το ποσοστό νικών απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάινεντ ήταν 30.5%.

8-2: Η χειρότερη ήττα της Άρσεναλ υπό την καθοδήγηση του Βενγκέρ, στο «Ολντ Τράφορντ», τον Αύγουστο του 2011.

7-0: Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά σε τρεις περιπτώσεις, η Άρσεναλ του Βενγκέρ έχει σημειώσει αυτό το σκορ και συγκεκριμένα επί των Ρέντινγκ, Μίντλεσμπρο και Σπάρτα Πράγας.