Η πόλη Λεζ Ερμπιέ είναι στη Δυτική Γαλλία, 60 χιλιόμετρα νότια της Ναντ και 100 χλμ. δυτικά της Ανζέ. Μία μικρή πόλη 16.000 κατοίκων, που έγινε γνωστή τις τελευταίες ημέρες λόγω της ομάδας της, που παρότι αγωνίζεται στη Γ’ κατηγορία προκρίθηκε στον τελικό του γαλλικού Κυπέλλου όπου θα έχει αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν, μία ομάδα με μπάτζετ 540 εκατ. ευρώ!

Ο μικρός αυτός σύλλογος δεν έχει να δείξει κάτι ιδιαίτερο, παρά το γεγονός ότι το 2019 θα συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.

Για τους παίκτες της Λεζ Ερμπιέ ελάχιστη σημασία έχει το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν στον τελικό έναν πανίσχυρο αντίπαλο. Το σπουδαίο γεγονός για αυτούς θα είναι η παρουσία τους στο Σταντ ντε Φρανς στις 8 Μαΐου και η συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πριν από τον τελικό.

Ο 41χρονος προπονητής Στεφάν Μασαλά ανέλαβε την ομάδα τον Ιανουάριο και ξέρει καλά πως ο προϋπολογισμός της είναι πολύ μικρότερος από τις μηνιαίες απολαβές του Νεϊμάρ (λιγότερο από 2 εκατ. ευρώ). Κι όχι μόνο αυτό. Ο υψηλότερος μισθός ποδοσφαιριστή είναι 3.000 ευρώ, όταν ο Βραζιλιάνος άσος έχει απολαβές τριών εκατ.! Σκεφτείτε και κάτι ακόμα: η Παρί ΣΖ ξόδεψε 222 εκατ. για να τον φέρει στο Σαμπιονά, ενώ οι μεταγραφές της Λεζ Ερμπιέ συνήθως είναι δανεικοί ή ελεύθεροι.

Η γαλλική ομάδα στάθηκε τυχερή καθώς στην πορεία της προς τον τελικό δεν αντιμετώπισε ομάδες από την Α’ κατηγορία. Ο πρόεδρος Μισέλ Λαντρό τρίβει τα χέρια του και για άλλον έναν λόγο: το μπόνους για αυτή την επιτυχία θα αγγίξει το 1,5 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και τα έσοδα από τον ημιτελικό με τη Σαμπλί (επίσης Γ’ κατηγορία), ο οποίος διεξήχθη στη Ναντ. Το γήπεδο της Λεζ Ερμπιέ έχει χωρητικότητα 5.000 θεατών, ενώ ο μέσος όρος στο πρωτάθλημα είναι 1.370. Πάντως είναι η τέταρτη ομάδα Γ’ κατηγορίας που θα αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου. Είχαν προηγηθεί οι Νιμ (1996), Αμιάν (2001) και Κεβιγί (2012).