Μπορεί η Μαρία Σάκκαρη να έχει αγωνιστεί στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου και απέναντι στις κορυφαίες τενίστριες, ωστόσο η εμφάνισή της μπροστά το κοινό της πατρίδας της, την είχε αγχώσει και δεν το έκρυψε αυτό, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Αίγυπτο για το Fed Cup, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 6-0, 6-0 της αντιπάλου της, ωστόσο η ίδια στάθηκε περισσότερο στο ότι οι αγώνες γίνονται στο Τατόι.

Η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί μπροστά στο ελληνικό κοινό ήταν το 2015 στο Ηράκλειο. Έτσι, για την επιστροφή της στα ελληνικά κορτ, είπε: «Τρία χρόνια και ειδικά στην Αθήνα είναι ακόμη περισσότερο. Η τελευταία φορά στην Αθήνα θυμάμαι ήταν στο ΟΑΚΑ. Είναι πολύ όμορφη εμπειρία, ωραία η ατμόσφαιρα, το έχουν οργανώσει φοβερά. Ήμουν αγχωμένη, δεν το κρύβω, αλλά τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα, μετά τον πρώτο αγώνα».

Για τη νίκη της στο μονό επί της Σάντρα Σαμίρ, δήλωσε: «Έπαιξα όσο έπρεπε να παίξω, έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Ποτέ στο τένις δεν πρέπει να χαλαρώνεις, γιατί όταν χαλαρώνεις τα πράγματα αλλάζουν».

Και για το διπλό: «Το διπλό είχε την μορφή της προπόνησης, το είχαμε πει αυτό από πριν, γιατί είχαμε νικήσει ήδη τον αγώνα». Και για το γεγονός ότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε διπλό μαζί με την Γραμματικοπούλου, πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε διπλό με την Βαλεντίνη. Ως ομάδα έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα και αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί βγαίνει και στο γήπεδο. Είμαστε και οι δύο καλές παίκτριες».

Ενόψει της συνέχειας τώρα, η Μαρία Σάκκαρη, είπε: «Έχουμε πάλι μια δύσκολη συνάντηση με την Δανία, όλα τα ματς είναι δύσκολα εδώ. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά».

Μετά το Fed Cup, η Σάκκαρη θα φύγει για την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να αγωνιστεί στο εκεί τουρνουά, θα ακολουθήσουν η Μαδρίτη και η Ρώμη και αμέσως μετά «περιμένει» το Ρολάν Γκαρός.