Στον τελικό του Κυπέλλου για 3η σερί χρονιά θα βρεθεί η ΑΕΚ, καθώς σε ένα ματς – θρίλερ που κρίθηκε με ένα απίθανο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 94′ η Ενωση νίκησε με 1-0 τη μαχητική και σκληροτράχηλη Λάρισα και εξασφάλισε το χρυσό εισιτήριο!

Το παιχνίδι ήταν στα μέτρα των φιλοξενουμένων, που είχαν διαβάσει σωστά τον τρόπο ανάπτυξης των Κιτρινόμαυρων και είχαν κλείσει καλά τους χώρους. Παίρνοντας… βοήθεια για αυτό και από τον πάγκο της ΑΕΚ, καθώς η επιλογή του Χιμένεθ να παρατάξει την ομάδα του με 3-5-2 αποδείχθηκε λανθασμένη.

Το ημίχρονο βγήκε… σβηστά για τη Λάρισα, που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ενώ στην επανάληψη έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, όμως τόσο Κριζμάν όσο και ο Ντέλετιτς νικήθηκαν από τον Μπάρκα. Ο Χιμένεθ αποφάσισε σταδιακά να τα παίξει όλα για όλα. Αρχικά άλλαξε τη διάταξη σε 4-2-3-1 και στη συνέχεια πέρασε στο γήπεδο τους Χριστοδουλόπουλο, Μασούντ και Γιακουμάκη.

Η ΑΕΚ μετέφερε στα τελευταία 20 λεπτά όλο το παιχνίδι στην περιοχή των Βυσσινί. Ωστόσο η λύση που αναζητούσε δεν ερχόταν. Τουλάχιστον μέχρι το 94′. Ο Αραούχο εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Χριστοδουλόπουλο και ο διεθνής άσος με ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ νίκησε τον Μπόζοβιτς, βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ! Καθώς αυτό το γκολ, στην εκπνοή του ματς, έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου και της δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει το νταμπλ, απέναντι στον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (73′ Γιακουμάκης), Σιμόες, Κονέ (64′ Μασούντ), Χουλτ, Μπακασέτας (52′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο.

Λάρισα: Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Μόρας, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ, Γκόλιας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν (77′ Ναζλίδης), Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς (83′ Περόνε).

«Δεν τελειώσαμε»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους πάντως μετά το τέλος του αγώνα. Τονίζοντας στις δηλώσεις του πως ναι μεν η ΑΕΚ πέτυχε σήμερα μια πολύ σημαντική νίκη, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε αυτή, όμως η χρονιά έχει ακόμη δρόμο. Και ορίζοντα φυσικά το νταμπλ.