Χωρίς να… ιδρώσει η Μπάγερν Μονάχου έγινε η πρώτη, χρονικά, ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας.

Οι «Βαυαροί» ήταν ασταμάτητοι και επικράτησαν εκτός έδρας με 6-2 της Μπάγερ Λεβερκούζεν, «κόβοντας» το πρώτο εισιτήριο για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν ντέρμπι στο πρώτο 45λεπτο, με την ομάδα του Παναγιώτη Ρέτσου να αντιστέκεται, αλλά στο δεύτερο μέρος η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων ήταν τεράστια.

Η καλή μέρα λένε φαίνεται από το πρωί και ο Μαρτίνεθ στο 3΄ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 9΄ ο Λεβαντόφσκι έκανε το 2-0, δείχνοντας από το ξεκίνημα του αγώνα ποιος είναι το φαβορί. Ο Μπέντερ στο 16΄ μείωσε για τους γηπεδούχους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Στην επανάληψη σε 14 λεπτά η Μπάγερν σημείωσε τρία γκολ και «κλείδωσε» την πρόκριση. Ο Μίλερ στο 52΄ έκανε το 3-1 και στο 61΄ ο Αλκάνταρα ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μίλερ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το 5ο της ομάδας του.

Το μόνο που κατάφερε η Λεβερκούζεν ήταν να μειώσει με τον Μπέιλι στο 72΄. Ο Μίλερ όμως με το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο 79΄ διαμόρφωσε το τελικό 6-2.

Στον τελικό η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Σάλκε – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, που παίζουν το βράδυ της Τετάρτης (18/04).