Ο ΟΦΗ παρέμεινε στην κορυφή της Φούτμπολ Λιγκ μετά την 26η αγωνιστική, ωστόσο με το 1-1 στη Δράμα με τη Δόξα μπήκε τέλος στο σερί του των 12 νικών. Την ίδια στιγμή, ο Αρης με το 5-2 επί του Παναιγιάλειου στο Κλεάνθης Βικελίδης μείωσε στον ένα βαθμό και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της διεκδίκησης της πρώτης θέσης.

Πάντως, άλλη μία ομάδα του Ηρακλείου δικαιούται να πανηγυρίζει. Ο Εργοτέλης νίκησε 3-1 τον Απόλλωνα Λάρισας, ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο τέλος ο κόσμος αποθέωσε τον προπονητή της ομάδας Τάκη Γκώνια.

Στη Δράμα λοιπόν ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα από το γκολ του Μαχαίρα στο 7ο λεπτό, καθώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 65′ με τον Κουσκουνά, ο οποίος μέχρι τον Ιανουάριο ήταν κάτοικος Ηρακλείου.

«Για εμάς δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα και μέχρι να εξασφαλιστεί μαθηματικά η άνοδος. Η εβδομάδα που έρχεται είναι πολύ σημαντική για να μιλήσω στους παίκτες μου για θέματα νοοτροπίας. Οπισθοχώρησαν πάντως χωρίς να υπάρχει λόγος και δεν ήταν στα πλάνα μας», είπε ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο προπονητής του Αρη, Δημήτρης Σπανός, αφιέρωσε το 5-2 επί του Παναιγιάλειου στον άτυχο Δημήτρη Ανάκογλου που υπέστη ξανά ρήξη χιαστού. «Θα πρέπει να προσπαθήσει και να επανέλθει, γιατί του χρόνου θα είναι ένας πολύ δυνατός ποδοσφαιριστής για τον Αρη», είπε ο Σπανός, ο οποίος αναφέρθηκε και στο δικό του μέλλον στην ομάδα: «Δεν είναι δικό μου το θέμα να επέμβω αν θα είμαι εδώ την επόμενη χρονιά. Δεν έχω συζητήσει με τον πρόεδρο, όμως είναι ακόμα νωρίς, γιατί μαθηματικά δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Παρ’ όλα αυτά, είτε μείνω, είτε όχι, είναι μεγάλη χαρά και τιμή που πέρασα από τον Αρη».

Ο Εμίλιο Φουρτάδο με δύο γκολ ήταν ο πρωταγωνιστής της Σπάρτης στη νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας (2-0) με την οποία η ομάδα του πήρε βαθμολογική ανάσα, καθώς απομακρύνθηκε πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ολα τα αποτελέσματα: Πανσερραϊκός – Κισσαμικός 0-2, ΑΕ Καραϊσκάκης – Καλλιθέα 1-0, Δόξα Δράμας – ΟΦΗ 1-1, Σπάρτη – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0, Αρης – Παναιγιάλειος 5-2, Παναχαϊκή – Απόλλων Πόντου 0-0, Εργοτέλης – Απόλλων Λάρισας 3-1, Αχαρναϊκός – Τρίκαλα 0-3 (ά.α.), Βέροια – Αιγινιακός 0-3 (ά.α).

Βαθμολογία: ΟΦΗ 64, Αρης 63, Παναχαϊκή 51, Κισσαμικός 46, Δόξα Δράμας 44, Απόλλων Λάρισας και Απόλλων Πόντου από 43.